Després de la reunió del Consell de Govern, Riera ha estat preguntada per l'oposició de les associacions de pares de FAPA a la implantació d'aquesta llei estatal.
Està «claríssim» que les lleis, autonòmiques o estatals, «estan per complir-se», ha afirmat la consellera, que ha recordat que la LOMQE és una llei aprovada l'any 2013 després de passar tots els seus tràmits legals.
Riera ha considerat que «tornar a qüestionar la validesa de la llei està fora de lloc», encara que sí s'ha mostrat favorable a aplicar-la a Balears, segons les competències autonòmiques, «de la forma més adequada conforme a la realitat de les illes».
Canonització
Així mateix, la portaveu ha destacat que la canonització de Fra Juníper Serra, anunciada pel papa Francesc, ajudarà a difondre el nom de Balears a altres bandes del món.
Riera ha qualificat de «gran notícia» l'anunci, en sintonia amb els pronunciaments del president Bauzá o de la presidenta insular Maria Salom, i ha comentat que la canonització del franciscà mallorquí suposa «reconèixer» la seva figura.
A més, ha destacat que el nomenament és «fruit» del treball realitzat per la comissió creada pel Govern en ocasió dels actes de celebració del tercer centenari del naixement de Fra Juníper, nascut a Petra el 24 de novembre de 1713.
«Tindrà gran importància no només en l'àmbit turístic, sinó també per difondre el nom de Balears a altres bandes», ha dit.
3 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
I què sap ella? Si no en té ni pajolera idea del que està parlant... I on serà ella el setembre que ve, a l'hora de començar aquesta llei absurda? Au a porgar fum senyora! Deixi de dir dois. I quan li preguntin, digui simplement: " Avui no faré declaracions". Quedarà molt millor i no omplirà la pipa a la bona gent.
Una porqueria de llei és el que és. Vista per damunt i sense que s'hagi aplicat encara (tret de la formació professional bàsica que va com va) trob que té moltes coses dolentes i una de les qual és la quant de proves per aconseguir els títols que han de fer els al·lots. Fins i tot a nivell de primària els volen posar proves d'aquetes. A nivell universitari que no basti tenir aprovat el batxillerat sinó que s'ha de passar una prova per obtenir el títol i llavors les universitats poden exigir que passin una altra prova, a mi em sembla una qüestió d'arreplegar diners. Basta mirar què costa la selectivitat i pensar que encara es pugui duplicar. Aquells que fan les normes haurien d'anar un poc més per les escoles i veure el que realment passa, amb més alumnes amb nivell baix, alumnes que no acaben ESO, que no acabaren PQPI, que no acabaran la FPB, etc. I empresaris que diuen que volen personal amb titulació i la major part de joves que tenen feina són els que no han acabat ni l'ESO. Fins i tot, a vegades fan contractes simulats perquè els menors de 18 anys fills dels amics puguin anar als centres d'adults a treure el títol que no han tingut "orgues" de treure's com la resta. Ja sé que me n'he anat per les bardisses; per això us deman disculpes. Gràcies
I una bufa de monja!