Concepció i Rafel són pares d'un infant diagnosticat de leucèmia, que està essent tractat a l'hospital de Son Espases.
La dura malaltia del fill requereix períodes d'hospitalització regulars, i en aquests han pogut comprovar el meritori treball i l'entrega dels professionals sanitaris, que han de fer front als escassos recursos humans amb què compten, especialment els caps de setmana.
Les retallades es veuen per tot arreu a la vida quotidiana, però com a pares no poden acceptar algunes situacions, sobretot perquè la cosa tracta de persones menors que a més estan malaltes, i a qui s'hauria de protegir especialment. Emfatitzen: “pobre del nin malalt oncològic que empitjori en dissabte o diumenge”.
Esfereeix el relat d'allò que han viscut en dos caps de setmana consecutius d'ingrés, amb una planta plena amb més de vint nins, entre els quals hi havia vuit habitacions d'afectats per causes vinculades amb l'oncologia, i just dos infermers i dos auxiliars d'infermeria per a cuidar-se'n de tots.
“L'escena era dantesca. Quatre nins d'oncologia amb febre a la vegada, i els infermers i auxiliars corrent amunt i avall i amb una pressió molt important. Saben que està en joc la vida dels infants”, expliquen els progenitors.
Asseguren que el tractament de nins com el seu és complicat, no només per la quantitat de medicaments que implica, sinó per la seva agressivitat i les possibles reaccions adverses. I creuen que no és impensable que amb una càrrega de treball tan forta es produeixi alguna errada que tengui conseqüències tràgiques.
“Tots sabem què passarà si per la pressió a la qual està sotmès el personal hi ha un error i passa una desgràcia. Perdrà el nin i la família, però la culpa serà de l'infermer. Li destrossaran la vida professional i se'n rentaran les mans”, lamenten.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.