Palma se suma a les ciutats que comptaran amb una franquícia de les Escuelas de Lengua Española la de la Universidad de Salamanca (ELE USAL) després de la signatura aquest dijous a la Sala de Retrats de l'acord entre M. Ángeles Serrano García, vicerectora d'Internacionalització, i Magdalena Torrens Llabrés, cogerent del nou centre.
Després Estrasburg, Cuiabá i Lisboa, Palma es converteix en la quarta ciutat que acollirà una nova escola d'espanyol per a estrangers dins del programa de franquícies desenvolupat per la Universidad de Salamanca. La primera d'aquestes escoles situada en territori nacional té un objectiu clar: convertir-se en centre de referència per als nombrosos estrangers que trien Mallorca per residir o per passar llargues temporades.
De fet, Balears porta diversos anys liderant com a comunitat autònoma amb més població estrangera. Només a Palma, on s'ubicarà el centre, dels més de 425.000 habitants prop de 86.000 són estrangers, segons les últimes dades censals, de manera que les expectatives de desenvolupament d'aquesta nova escola són bones, ja que molts d'aquests residents mostren interès per aprendre espanyol.
A través del sistema de franquícies, la Universitat de Salamanca reforça la seva marca en l'àmbit internacional com a universitat de l'espanyol, gràcies a la utilització de l'àmplia i contrastada experiència metodològica. Una experiència demostrada pel prestigi dels seus Cursos Internacionals, que el 1929 van posar en marxa un model d'ensenyament de l'espanyol com a llengua estrangera adoptat per la resta del panorama formatiu espanyol en l'actualitat.
D'altra banda, aquest programa de franquícies suposa la creació d'ocupació de qualitat per als titulats de la Universitat de Salamanca, gràcies a les ofertes de treball que el nou franquiciat podrà oferir.
La nova franquícia a més de disposar de l'experiència curricular atorgada per Cursos Internacionals podrà ampliar la seva oferta formativa tant amb les certificacions de domini d'espanyol a les quals la Universitat de Salamanca participa com amb el conjunt de materials que s'està elaborant i que inclou des de llibres a cursos en línia.
A la signatura de l'acord van assistir la vicerectora d'Internacionalització, M. Àngels Serrano García, els gerents de la nova escola, Magdalena Torrens Llabrés, i Juan José García Jiménez, i el conseller delegat de les Escoles ELE USAL, José Miguel Sánchez Llorente.
La Societat Limitada Escoles de Llengua Espanyola de la Universitat de Salamanca (ELE USAL), un dels projectes més destacats del Campus d'Excel·lència Internacional "Studii Salamantini", posa en marxa un sistema de franquícies pioner en el sector i únic a la universitat espanyola, basat en la dilatada experiència de l'Estudi de Salamanca en l'ensenyament de l'idioma espanyol com a llengua estrangera.
Entre les seves característiques contempla el suport i tutela de la Universitat de Salamanca en els centres que es puguin obrir a tot el món, així com l'ús de la metodologia dissenyada per professors i experts de la Universidad.
Mallorca serà la quarta ciutat en comptar amb una seu de les Escoles de Llengua Espanyola de la Universitat de Salamanca després de Lisboa, a Portugal, Cuiabá, al Brasil, i Estrasburg, a França.
Palma comptarà amb una Escuela de Lengua Española de la Universidad de Salamanca
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- SIAU romp el silenci entorn del mestre i cantant Miquel Roldán
10 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Cuanti analfafeti y garruli anda por aqui, vamos lo que se llama por estos lares capdefaba a lo payés catalufo
Aqui charlamos español en la modalidad balear. Fuera el estándar salmantino! Fuera de nuestra casa, invasores castellufos,adoctrinadores, que por no tener, no tenéis ni mar para poderos enviar a vuestra cads en un barco de rejilla. Asco!
Franquícia, en aquest càs és deriva de Franco.
Yo a mis hijos no los meto en la UIB ni de coña, vaya futuro que seria el suyo.....
Compatriotes: Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir d'aquest idioma en el territori on és l'única llengua pròpia. *S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són un menyspreu a la llengua castellana ni tampoc als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que, avui (23-10-2014), continuen anomenant el català com -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental). **Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar aquesta fórmula per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.
Hiaaa,hiaaaaahiiaaa, això no es doctrina, es catequessis espiritual, hiiiiiiiiiiiiiiaaaaaaaaaaaa per això seeeeempra hi ha subvencions, moni, moni, moni, això es un cabaret, hiiiiiiiiaa.
Buena noticia, ya que el presigio de la universidad salmantina no tiene fronteras....
A ver si los catalufos se matriculan...que falta les hace
Per què ? Per a poder fer immersiói casteyana als desvalguts españols de ses Illes ? Potser properament també importaran una escola de tauromàquia, per a passar-s´ho bé alguns diumenges per la vesprada, i protegir la cultura salvatge contra els animals.
I qué ens costarà aqueixa franquícia innecessària? No valdria més omplir les senalles dels empobrits?