algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 17°
23°

Jaume Font deixa d'estar al capdavant del bar Espanyol per dedicar-se a la política

Font al seu restaurant. | PEDRO PRIETO

La imatge de Jaume Font repartint plats i cafès darrere de la barra del popular bar Espanyol d'Inca ja no es repetirà, almenys de moment. El president del PI ha apostat per traspassar l'establiment a una empresa restauradora per poder disposar de més temps per a la política i preparar les pròximes eleccions autonòmiques i municipals, a més d'ajudar «el meu germà al capdavant del seu restaurant», segons paraules del mateix Font.

Després de tres anys i nou mesos al capdavant del bar que es troba a la plaça Espanya de la capital del Raiguer, diumenge va arribar l'hora de dir adéu per Font i la seva dona, que també regentava el bar. «Han estat gairebé quatre anys extraordinaris i ens anem amb una gran pena perquè Inca ens ha tractat de cinema», sentenciava ahir el president del PI.

Encara que l'establiment ha canviat de mans, «al bar Espanyol continuarà oferint els mateixos productes als clients», va dir Font, que va reconèixer que «estar al capdavant del bar m'ha permès recuperar amics i coneguts de la meva infància i de l'època d'estudiant a l'escola Sant Francesc de la ciutat ».

Trobades
Jaume Font es va posar al capdavant de bar Espanyol d'Inca amb la seva dona després d'abandonar el Partit Popular. Va ser entre les quatre parets del local on es va començar a forjar el projecte de posar en marxa un nou partit polític que es va donar a conèixer com la Lliga Regionalista i que anys després es va convertir al PI després de la fusió amb els membres de Convergència per les illes.

No era estrany entrar al local a l'hora de dinar i trobar alcaldes i regidors del PI compartint estovalles mentre Jaume Font els servia un saborós arròs de pop. En el bon ambient del bar es van produir un gran nombre de reunions i trobades per començar a traçar el camí del nou partit de cara a les pròximes eleccions. Ara, Font ha decidit també recórrer aquest camí lluny de l'Espanyol: «Encara que d'una banda estem contents, hi ha moments a la vida que s'han de prendre decisions, i ara és un d'aquests moments», va dir ahir.

Jaume Font es va iniciar en el món de la política l'any 1983, quan va ser elegit regidor de l'Ajuntament de sa Pobla per Convergència Poblera. En la legislatura 1987-1991 va ser el primer tinent d'alcalde, afiliant-se llavors al Partit Popular amb el qual va guanyar i es va proclamar alcalde a 1991 L'any 1999 va ser nomenat president del PP de Mallorca i conseller d'aquest partit al Consell. El 2003 va ser conseller de Medi Ambient del Govern i al febrer de 2011 va anunciar la seva baixa del PP.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per aturmeda, fa mes de 10 anys

Quina llàstima!

Valoració:-1menosmas
Per mallorquí, fa mes de 10 anys

fer feina, o fer politica?

uhmmm, fer paelles és molt pesat.... Millor medram en politica

Valoració:4menosmas
Per pasabaporalli, fa mes de 10 anys

Cullera de fusta........mai má de ferro.............

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente