Sanz, a una imatge d'arxiu amb la batlessa de Maó, Águeda Reynés. | Javier Coll

TW
14

El portaveu del grup Popular a la Comissió de Control de la Ràdio i Televisió de les Illes Balears (IB3), Alejandro Sanz, ha defensat aquest dimecres la política lingüística introduïda pel Govern a la cadena autonòmica que cerca el foment de les modalitats lingüístiques pròpies.

Així ho ha destacat durant el debat d'una proposició no de llei, presentada pel PSOE, a través de la qual se sol·licitava l'ús del català com a llengua pròpia del servei públic de la ràdio i televisió de Balears.

El menorquí Sanz ha defensat una televisió i una ràdio pública «més oberta, més imparcial i més pròpia, un reflex de la societat balear on la gent se senti identificada, en la qual es defensi i fomentin les modalitats lingüístiques, segons marca l'Estatut d'Autonomia».

«Creiem que l'ús de les nostres modalitats és un encert i la societat se sent més còmoda. Allò que no és lògic és que els partits polítics de Balears s'oposin i prefereixin un model de televisió pública que ja s'aplica a una altra comunitat autònoma; per a l'esquerra el seu referent és TV3 i per a nosaltres, el nostre referent és la societat balear», ha apuntat.

A més, ha dit, s'està aplicant el llibre d'estil d'IB3, que compta amb l'aval de la Universitat de les Illes Balears (UIB). «No s'ha canviat o modificat el llibre d'estil, s'està aplicant, atès que ofereix la possibilitat d'usar l'article salat en certes circumstàncies», ha precisat.

Per tot això, el grup parlamentari Popular ha votat en contra de la proposició perquè, segons han assegurat, «no s'estableix un canvi radical de model lingüístic en l'ens públic».

«Tampoc s'arracona el català com hem escoltat durant aquests mesos, perquè l'única cosa que es pretén és fomentar les nostres modalitats pròpies», ha conclòs Sanz.