algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 17°
23°

El PI: «Pactarem amb qui cerqui el consens educatiu i retorni el català al nivell de requisit»

Proposta per les Illes (El PI) constituí anit el comitè local del partit a Son Servera, el que fa 32 de la formació només a Mallorca. Pep Campins, elegit president, apostà per “fomentar el diàleg entre les diferents sensibilitats” perquè, va dir, “vivim un nou moment a la política”. En aquest sentit recordà que la gent “ja no vol el de sempre”.

El vicepresident del partit Josep Melià insistí que “és important parlar del nostre projecte amb la gent, tenir un diàleg, saber què preocupa”, i féu èmfasi en què el PI és un partit d’obediència balear. “Tenim com a prioritat la defensa de la nostra terra, no som com els altres”, assegurà.

D'altra banda, el president Jaume Font explicità que a la formació romanen receptius a un eventual pacte que acabi amb José Ramón Bauzá fora del Consolat després de les eleccions autonòmiques de l'any que ve.

“Amb qui pactareu?, ens demanen”, va reconèixer Font, qui aclarí que “si hem de pactar, ho farem amb aquells que cerquin el consens dins l’educació i que aquest passi per escoltar als docents; amb els qui apostin per canviar el model de finançament; qui defensi el petit i mitjà comerç, el lloguer turístic, el català com a requisit per ser funcionari, etc. El PI no renunciarà a la seva identitat per un pacte”.

En aquest sentit, Font remarcà també la importància d’arribar a Madrid per defensar les persones que fan feina aquí. “No podem ser menys que els que estan a l’altre costat de la mar”, defensà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per PI=UM reloaded, fa mes de 10 anys

Pactareu amb qui faci falta per poder agafar un parell de cadiretes. Amb el PP també. Tothom ho sap, ja no podeu enganar ningú.

Valoració:1menosmas
Per Botet, fa mes de 10 anys

Per la direcció de l'ies de Sineu no segueixen aquestes directrius, volen mé til.

Valoració:2menosmas
Per tanmateix, fa mes de 10 anys

El fet que en aquest partit hi hagi ex-UMeros me fa desconfiar. Tenen aprovat un codi ètic que declari el rebuig a la corrupció?
No ho tenc gens clar ...

Valoració:3menosmas
Per Salvador, fa mes de 10 anys

El 3,1416 va tras los pasos de la afortunadamente extinta UM. Es su problema. Ya se estrellará.

Valoració:-2menosmas
Per Arrom, fa mes de 10 anys

Endevant PI , guanyereu. ,

Valoració:4menosmas
Per Aquí en català!, fa mes de 10 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), també conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir d'aquest idioma en el territori on és l'única llengua pròpia.

*S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són un menyspreu a la llengua castellana ni tampoc als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que, avui (22-9-2014), continuen anomenant el català com -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental).

**Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar aquesta fórmula per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.

Valoració:5menosmas
Per anticatalufet, fa mes de 10 anys

Con el pi pi ri pi pi con el pa pa ra pa pa, y al que no le guste el vino es un animal, es un animal......

Valoració:-6menosmas
Per Sac de gemecs, fa mes de 10 anys

Jo els votaria si diguessin clarament que no pactaran amb el PP. Se'ls sobreentén, però no ho han dit clar.

Valoració:9menosmas
Per Caterina, fa mes de 10 anys

M'agrada aquesta claretat vostra. M'agrada que existiu. Esper que treballeu molt els mesos que queden per les eleccions. Gairebé m'heu convençut per votar-vos. Què més vos proposau?

Valoració:10menosmas
Per Pere, fa mes de 10 anys

Ara començam a anar. Teniu el meu vot.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente