Clam unitari aquest dimecres del sector educatiu per tenir un curs normal. En nom de totes les entitats educatives presents al CEIP Rafal Vell, el president de Fapa, Vicenç Rodrigo, ha reclamat que “volem un curs normal, pel que fa als projectes lingüístics, a la revisió de les plantilles de professorat i que sigui una realitat l'elecció de centre”. Aquests i molts d'altres aspectes s'han posat en relleu a la roda de premsa d'inici de curs.
“Volem diàleg i consens amb la Conselleria i exigim que els responsables de la gestió facin el que sigui possible perquè hi hagi un curs normal”, ha insistit en nom de tots Rodrigo.
El president d'Adipma, Antoni Morante, ha destacat que “tot i les diferències de com afrontar el conflicte educatiu, ja sigui amb vaga o sense, cal tenir present que la gènesi del conflicte és Bauzá”.
Per la seva banda, el portaveu de l'Assemblea de Docents, Iñaki Aicart, ha explicat que “Educació vol dividir la comunitat educativa. A més, estan totalment aïllats de la realitat”.
De cara al nou curs la comunitat educativa ha dissenyat unes noves camisetes verdes amb el lema “Volem un curs normal” i sense cap mena de logo.
*Entitats prseents a la roda de premsa i que clamen per un curs normal
Adesma - Associació de directors i directores d'Educació Secundària de Mallorca
Adide- Associació d'Inspectors de les Illes Balears
Adipma- Associació de Directors i Directores d'Infantil i Primària de Mallorca
Anpe
Assemblea de Docents
Assemblea de Docents Desconcertats
FE-CCOO
Fapa- Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes
Fete-UGT
FSIE
STEI-i
"Els anys de la República van estar marcats, a Felanitx, per la forta personalitat de Pere Oliver Domenge, mallorquí de nació catalana, [...], independentista, militant de l’Esquerra Republicana Balear. I un gran alcalde. El 1908 l’apotecari Barceló just tenia vint-i-dos anys quan va publicar, al setmanari El Felanigense, això: “Sa olvidat [...] de que nostros avantpassats al peu dels documents oficials y seguit á la firma, posaven les següents paraules, Catalá de Mallorques, y dich que sa n’ha olvidat, perque de lo contrari no afirmaria qu’els mallorquins no som catalans, afirmació tant absurda com si jo ara digués qu’els mallorquins no som llatins.”
Però el text més conegut de Pere Oliver sobre la qüestió nacional és la conferència que pronuncià el 1916 en el Casal Catalanista de Sants ‘els Segadors’, publicada anys després amb el títol La catalanitat de les Mallorques. En aquella ocasió l’apotecari felanitxer apostrofà els catalans del Principat amb les paraules següents: “Catalans conscients, oïu-me: les Mallorques són catalanes. Per amor a la veritat, per deler de justícia, per la fretura d’alliberació que havem, ens cal reintegrar, incorporar al llinatge de Catalunya, a la pròpia valor social, les xamoses Balears, les illes volgudes, que no són ni poden ésser colònies ni possessió d’altres pobles, car són la pròpia substància, la pròpia sang, de la Catalunya malaurada, de la Catalunya triomfadora.”
http://joancalsapeu.wordpress.com/2011/04/14/el-felanitx-republica-de-pere-oliver-domenge/