Les informacions publicades en els últims dies corroboren les teories que «l'elecció i emplaçament de l'hospital al Secar de la Real no va ser fortuïta». | Luis Forteza

TW
3

La comunitat de Missioners dels Sagrats Cors, coneguda popularment com els coritos, i l'Associació de Veïns del Secar de La Real han anunciat que han posat a disposició de la justícia la informació que han recaptat durant l'última dècada sobre la decisió d'aixecar l'hospital públic als terrenys de Son Espases.

Aquestes dues agrupacions han anunciat l'oferiment a la Fiscalia de Balears durant una roda de premsa celebrada avui, amb la finalitat que la seva documentació contribueixi en la recerca sobre l'adjudicació de les obres per part del Govern de Jaume Matas.

«Consideram que la nombrosa informació obtinguda en la tramitació d'aquests processos pot resultar d'utilitat a la Fiscalia per a l'esclariment dels presumptes fets delictius que són objecte de recerca», han assenyalat aquestes agrupacions.

L'elecció no fou fortuïta
Segons han assenyalat, les informacions publicades en els últims dies corroboren les seves teories que «l'elecció i emplaçament de l'hospital al Secar de la Real no va ser fortuïta i no va ser guiada per l'interès general, sinó més aviat una desviació de poder en perjudici de tota la societat».

La presidenta de l'Associació de Veïns del Secar de la Real Assumpció Renom, ha dit que la documentació va ser lliurada a la Justícia a principis d'aquesta setmana.

Segons un veí del Secar, Antonio Roca, la ubicació de l'hospital als terrenys de Son Espases «és una operació de moltes seqüències, evidentment intervenen molts governs. En la primera seqüència, nosaltres vam ser actors principals, en la qual va ser la fase de compra, en la qualificació de terrenys».

«Els tribunals d'aquesta Comunitat, van tenir l'oportunitat de paralitzar en diverses ocasions aquest projecte i no ho van fer», apunten les dues agrupacions.

Accions
L'any 2006, ha indicat Roca, l'Associació de Veïns del Secar i els Missioners dels Sagrats Cors van presentar dues sol·licituds de mesures cautelars, una en el contenciós contra el Pla Territorial de Mallorca (PTM) i una altra la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU); ambdues van ser denegades.

«El Govern no pot apartar-se ni quedar-se en el mutisme», ha recordat Roca, ja que en la data recent acaba d'aprovar la Llei del Sòl Balear que en el seu articulat desenvolupa nous mecanismes legislatius que pretenen neutralitzar l'execució de la sentència del Tribunal Suprem.

Les dues agrupacions han expressat confiança en el funcionament de l'Estat de Dret i demanen que es depurin responsabilitats de tota casta, fins i tot penals, en què hagin pogut incórrer persones tant públiques com a privades. «Nosaltres creiem en la justícia, sinó, no hauríem fet aquest treball», indica Renom.