MenorcaEdu21 presenta avui en societat el primer Pacte Educatiu de Balears
Resum del Pacte que proposen. Document aprovat a l'assemblea del 28 de juliol. | MenorcaEdu21
26/08/14 0:00
MenorcaEdu21 presenta avui a les 20.15 hores dins de les seves Jornades d'Estiu el primer Pacte Educatiu de Balears que neix des de la base, és a dir, des de les famílies, els estudiants, els docents i la societat civil implicada en l'educació.
Després de dos anys de feina es presenta aquesta nit a la Sala Multifuncional des Mercadal el document de trenta-set pàgines que recull com ha de ser un sistema educatiu estable més enllà de les alternances polítiques. El document s'entregarà als partits polítics i als sindicats.
També a Illes Balears
- Intolerable: À Punt contracta un col·laborador que celebra la mort d'Ovidi Montllor
- L’organització juvenil Nosaltres sols! visibilitza l’arraconament del català a Calvià
- El Triatló de Portocolom amaga el català
- Golàs a l’Auditòrium de Palma: Jagoba Arrasate puja a l’escenari i emociona tothom amb un ‘bertso’
- Aquí està disponible 'Norats', la sèrie que el nou director d'IB3 no vol que mirem
6 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
A Imma Towanda: sóc del gremi, sóc de la pública i no he estat mai a un centre conflictiu de Palma. Les meves opinions no són, per tant, les definitives ni les correctes, però crec que hem d'anar més enllà de l'argumentari de l'Assemblea de Docents que em sintetitzes en la teva resposta. La primera cosa que crec que hauríem de fer els docents és aprendre a treballar sense queixar-nos tant de tot, perquè tenim moltes coses a millorar abans d'anar a cercar solucions fora del nostre àmbit de poder que és la comunicació amb l'alumnat dons de l'aula. Mentre no abordem un problema gravíssim que és el de la manca de vocació del professorat, estarem desenfocant l'objectiu de la nostra lluita. Pots escandalitzar-te i etiquetar-me de fatxa per quedar-te tranquil/tranquil·la, però saps que tenc raó almenys en això. Gràcies per respondre'm, gràcies per llegir-me.
@Esparrall. Ets del gremi? Idò no entenc com pots negar l'efecte catastròfic de l'augment de ràtios i de la resta de retallades sobre l'alumnat. Fas feina a la pública? Has estat en centres confilctius de Palma? L'atenció a la diversitat és incompatible amb la massificació, especialment tenint en compte que hi ha escoles i instituts on més de la meitat dels alumnes són nouvinguts (i de cultures totalment diferents a la nostra) o tenen problemes sociofamiliars greus. L'augment d'hores lectives també perjudica els nins: no es tracta només de fer dues o tres hores més de classe a la setmana, sinó d'atendre un grup més (entre 30 i 40 alumnes), preparar classes d'un nivell més i corregir centenars d'exàmens més (menys temps per a la programació i autoavaluació), per no parlar del fet que quan tens 200 alumnes ni saps què nomen fins passat Nadal. I el fet de no substituir les baixes inferiors a un mes o no adjudicar professorat per a cobrir places fins mitjan setembre, creus que no perjudica els alumnes? Tothom es va escandalitzar per tres setmanes de vaga i resulta que al llarg de l'escolarització se'n perden mesos de classe per estalviar un grapat d'euros que vés a saber on aniran... D'altra banda, la incompetència de la Conselleria també perjudica greument els infants, en obligar els centres a improvisar programacions, grups i plantilles al darrer minut. Evidentment que els problemes del sistema educatiu no s'acaben aquí però amb aquesta base caòtica no es pot construir res de bo.
Està ben clar que aquesta proposta sorgeix del pedagogs. Mentre aquesta gent sigui la Gestapo de l'ensenyament i omplin els centres de paperum, competències, per a crear 'incompetents', i no es retorni a l'estudi seriós, a valorar el coneixement i a un tipus d'oposicions on les distintes proves valorin a qui més en sap això no té remei. A cap pais del món és fa el màster que ara s'exigeix per ensenyar. Estic cansat de dir-ho llegiu els assatjos de A. Arendt sobre l'educació. Són dels anys seixanta i ja vaticinava aquest pedagogisme neolliberal que mata l'esperit crític i fa que els nostres alumnes no sàpiguen res de res....
resposta a Nata. Gràcies per l'enllaç. Molt recomanable. No estic d'acord en tot el que diu, però almenys és una engruna de debat de veritat. Em sap greu constatar que en el meu gremi, desafiar les pròpies conviccions a través d'un esforç intel·lectual és una missió impossible. Mentre tots els mals de l'educació els puguem atribuir a les ràtios, el TIL, la Conselleria, la part de paga que ens lleven, les 2 horetes de més que ens posen, etc. estam salvats. No hem de pensar gaire.
Mentre parlin de "competències" amb mi i amb molta gent que no comptin. Quina por, gent fent el joc a la implementaciò de l'esquema educatiu neoliberal!!!! http://www.sinpermiso.info/textos/index.php?id=5708
"Lideratge pedagògic" (1a part): fer totes les classes amb els microportàtils obrint enllaços a Youtube i acabar l'explicació mirant una pel·li en DVD. El dia que no hi ha llum o la xarxa no funciona: classe pràctica al pati.