L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) difongué aquest cartell davant la possible nova amputació de l'espai comunicatiu en català. | ANC

TW
12

L'Obra Cultural Balear (OCB) ha entrat en la controvèrsia generada entre Madrid i Barcelona per la reordenació de l’espectre radioelèctric, i ho ha fet afirmant que els canvis prevists pel Govern espanyol convertirien l'intercanvi de canals entre el Principat, el País Valencià i les Balears en «tècnicament impossible».

L'entitat cultural de les Illes no està gens d'acord amb el decret que pot acabar aprovant el pròxim Consell de Ministres, i per aquest motiu estudia totes les possibilitats per no perdre'n la recepció.

Lamenten que amb aquesta ordre, tal com la planteja el govern de l’Estat, s'haurien de registrar canvis a tots els canals televisius, i això, de moment, no succeeix.

Notícies relacionades

Així doncs, si es confirma la iniciativa de fer renunciar a la corporació catalana al segon múltiplex de què disposa, això podria motivar que les Illes deixassin de rebre el senyal, i d'aquesta forma els teleespectadors es quedarien sense poder veure TV3CAT, el 33/Super3 i el 3/24.

Espai per a tots
A més, des d'aquest sector afirmen que l'excusa d'incorporar la tecnologia 4G per justificar el canvi no se sustenta, perquè segons asseguren, "no és incompatible donar cabuda a aquesta tecnologia i a la vegada mantenir els dos múltiplexs de la Corporació Catalana", matisant que en l’espectre radioelèctric hi ha espai a bastament per a encabir-ho tot.

En aquest sentit, a l'Obra creuen que la possibilitat de fer que els canals de la Televisió de Catalunya no es puguin veure a les cases d'arreu dels Països Catalans respon únicament a una "decisió política". Una determinació que, si s’arriba a prendre de manera definitiva, suposarà un greu atac frontal a la lliure circulació d’informació, a més de malmetre sensiblement la "difusió del català".