L'Institut de Política Familiar de Balears (IPFB) ha demanat a la Conselleria d'Educació que allargui el present curs escolar fins al 30 de juny, com una mesura excepcional, necessària per la pèrdua d'hores lectives a causa de les jornades de vaga que han marcat aquest any acadèmic.
Amb tot, l'entitat ha assenyalat que «en una comunitat autònoma com la nostra, amb un elevat índex de fracàs escolar, amb l'elevat nombre de repetidors al final de cada etapa educativa, no es pot permetre la pèrdua d'hores lectives per un conflicte laboral aliè al rendiment acadèmic dels alumnes».
Així, IPFB ha apuntat que aquest curs s'han perdut més de 90 hores lectives per culpa de les vagues educatives «que, encara respectant la seva legalitat, han perjudicat els alumnes en l'adquisició de coneixements, en el seu aprenentatge i en el seu rendiment», considera l'entitat.
Petició de COAPA
Per tot això, l'IPFB demana a l'Executiu que escolti la petició que va fer el passat març la COAPA davant el seu Consell Assessor per als pròxims cursos, aplicant-la excepcionalment a aquest curs escolar «per a evitar un major fracàs escolar en les nostres illes».
Finalment, afirmen que el dret «inalienable a la vaga no pot perjudicar l'aprenentatge i rendiments dels alumnes» a un lloc com les Illes, on seguim, asseguren, no just al primers llocs d'Espanya, sinó també als de les regions europees pel que fa a fracàs escolar.
Negativa del Govern
Sobre la proposta, la portaveu de l'Executiu, Núria Riera, ha assegurat que el Govern no preveu allargar el curs escolar, i ha afegit que els alumnes de Batxillerat ja estan en període d'exàmens finals.
Dins de l'àmbit educatiu, ha assenyalat també que quan la consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps, es reuneix amb el sector educatiu és com si ho fes el propi president de l'Executiu autonòmic, José Ramón Bauzá, i ha incidit que «des del principi no s'ha deixat de negociar amb els agents implicats».
5 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Aquest Agustinet és molt justet! I no en el sentiit de justícia, pobret! És una ànima mea!
Si és així, hauran de tornar els euros que la Conselleria va descomptar als docents!
Per IPFB voleu dir una persona: n'Agustín Buades, no?
Però aquesta gent i la Conselleria no varen dir que la vaga no havia estat seguida per quasi ningú? Si el seguiment fou tan baix com deien no es poden haver perdut tantes hores com per justificar allargar el curs. Convendria que s'aclarissin d'una vegada. Per altre banda, sobre la pèrdua de continguts degut a la aplicació del TIL sense instruccions a temps ni mitjans per aplicar-lo no tenen res a dir?
Es clar que sí... a més de conculcar el dret de vaga, demostren la seva ignorància en temes de calendari escolar. Les sessions d'avaluació al juliol, l'entrega de notes a mitjans juliol (sense periode de reclamacions per a les famílies), redacció de memòries i sol·licituts de matrícula a final de juliol, les llistes definitives d'alumnes admessos i les matrícules, a l'agost i la convocatòria extraordinaria a l'octubre. Primer que es mirin la Constitució i qualsevol calendari de final de curs de qualsevol institut i desprès que diguin els dois als que ens tenen acostumats.