El diputat menorquí del Partit Popular, Antoni Camps, no dubtà gens a l'hora d'asseure's a primera fila. | Foment Cultural de ses Illes

TW
18

L'entitat defensora de les modalitats insulars, Foment Cultural de ses Illes Balears, reuní el passat dissabte a la Casa de Cultura de Ciutadella desenes de persones -ells en comptaren més de 120- en un acte que, presidit per la bandera tribarrada, duia el títol de 'Salvem es menorquí'.

Entre els assistents destacaren distints càrrecs del Partit Popular, amb el batle de Ciutadella, José María de Sintas, al capdavant, i dos diputats autonòmics, a més de la delegada d'Educació del Govern a l'illa. Segons l'associació, emperò, també hi hagué gent d'UPCM i PSOE entre l'auditori, i fins i tot hi havien de ser integrants d'UPyD i El Pi, que finalment, "per qüestions d'agenda no hi pogueren acudir".

L'acte consistí en la interpretació de gloses menorquines escrites per Josep Pons en defensa del menorquí, i també en honor a la revista TOC·TOC Balears i el Foment Cultural. L'editor de la revista que es publica en 'ses nostres' modalitats i en castellà -aquest sí estàndard- explicà els objectius de la publicació.

Més tard fou el torn de la presidenta dels Estudiants Lliures de Balears (ELB), Laura Venzal, qui explicà la seva visió sobre "la problemàtica existent a les aules respecte a l'ús i la marginació de les modalitats". Venzal descrigué a més la "politització dels centres educatius, amb l'exhibició de banderes catalanes i de llaços quadribarrats", tal com descriu literalment l'entitat organitzadora de l'acte.

Finalment, el president i vicepresident de Foment Cultural, Juan José Gomila i Joan Pons, culminaren la
jornada fent un balanç dels últims quatre mesos, especialment atrafegats, amb nombroses reunions institucionals i amb partits polítics, a banda de les presentacions en societat a Maó i Eivissa.