El curs escolar acaba amb 6.897 alumnes menys dels que hi havia al setembre. Així ho ha quantificat la consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps, acompanyada pel secretari autonòmic, Guillem Estarellas i per les delegades territorials d’Educació de Menorca i Eivissa, Maite Torrent i Belén Torres, presenta en roda de premsa el procés d’escolarització per al curs vinent 2014-2015. Per segon curs consecutiu es produeix aquesta davallada que es deu majoritàriament a les pèrdues d'alumnat a l'ESO, PQPI i Graus Mitjans i Superiors.
A l'inici del curs hi havia 151.986 alumnes matriculats als centres educatius públics i concertats de les Illes. Durant el curs s'han matriculat 1.463 nous alumnes (947 a Mallorca; 193 a Menorca i 323 a Eivissa i Formentera), tot i això, la pèrdua ha estat de gairebé 7.000 alumnes.
Noves matrícules
Més d'11.700 infants de tres anys es matriculen per primer pic en el pròxim curs 2014-2015, un 3,8 per cent menys que en el curs anterior, segons la previsió de la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats.
La consellera Joana Maria Camps ha explicat aquest dimecres en una roda de premsa, acompanyada pel secretari autonòmic d'Educació, Guillem Estarellas, que a Mallorca s'inscriuran un total de 9.257 nins, a Menorca, 929; a Eivissa, 1.420 i un total de 99 infants ho faran a Formentera.
Camps ha precisat que el 28 d'abril començarà el procés d'adscripció d'alumnes que vulguin canviar de centre i el 5 de maig s'iniciarà el procés d'admissió per a la resta d'alumnes d'educació infantil, primària i ESO.
«El curs no està perdut», segons Camps
Camps, ha assegurat que «donar el curs per perdut és dubtar de la qualitat dels mestres», en resposta a les opinions abocades des de part de la comunitat educativa, declaracions que ha qualificat com a «valoracions personals», allunyades de «la realitat de les qualificacions d'aprovats i suspesos».
En una roda de premsa que ha tingut lloc aquest dimecres, la titular d'aquesta àrea ha incidit que «no es dóna el curs per perdut», ja que a «Balears hi ha excel·lents mestres i bons professionals», tot i que ha reconegut que, com en altres sectors, «hi ha excepcions».
Camps ha assenyalat que les xifres d'aprovats i suspesos són «molt similars» a les del curs anterior, quan encara no s'aplicava el Tractament Integrat de Llengües (TIL).
7 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Li valdria més dedicar-se a vendre momes, enlloc de a la Educació.
S'en van, ja que no volen que aquesta consellera els hi desgracia la vida.
Aquesta dóna no deu saber qué és una variable. Aquixes baixes gairebé amb un 99,9999 per cent de fiabilitat, son degudes a la variable externa de la emigració i també del retorn dels emigrants al seu país d´origen o com diuen al seu partit de la "mobilitat exterior"
Es clar que a Balears hi ha excel·lents profesionals i també tenim qualque excepció. Basta veure a la Moma.
Aquesta molt honorable consellera "nostra" ha fet un curs intensiu de botxor i curtor. Te 400 crèdits de formació.
No saben aplicar el TIL i a més perden alumnes. Qualque cosa passa amb aquest malgovern.... Arruix!!!
"Poc i roegat de rata!". Aquest RaTIL ho fot tot!