La comunitat educativa presenta aquest dijous a les 17 hores a Can Alcover la Declaració en defensa de l’educació consensuada amb diferents agents amb la finalitat de prendre la iniciativa en defensa de l’educació que fa falta a Balears.
Els impulsors volen “compartir amb la ciutadania la nostra voluntat de millorar i donar estabilitat al nostre sistema educatiu, al marge de l'alternança política i volem que la comunitat educativa, la societat en general i els partits polítics en particular, es posin d'acord per aconseguir una educació entesa com a servei públic, de qualitat i compensadora de les desigualtats socials”.
La Declaració és l’essència del missatge i s’orienta en quatre línies principals d’actuació:
1. Una vertadera autonomia dels centres docents per adaptar-se a la realitat, amb una gestió democràtica i transparent, i amb participació efectiva de tota la comunitat educativa.
2. Uns recursos econòmics i personal suficient per garantir el dret a l’educació, per poder implantar programes de millora i, especialment, per atendre la diversitat dins les aules.
3. Una nova regulació de l’ensenyament de les llengües, dissenyada per experts amb l’assessorament de la Universitat de les Illes Balears, consensuada, dotada de recursos suficients, adaptable al context de cada centre escolar i que aconsegueixi que l’alumnat, al final de l’escolaritat obligatòria, domini per igual les dues llengües oficials i sigui capaç d’entendre i expressar-se adequadament almenys en una llengua estrangera, principalment l’anglès.
4. Un pacte social i polític per l’educació que reculli les propostes anteriors i que sigui fruit del consens, per a la millora i l’estabilitat del sistema educatiu, independentment de qui governi.
"Com tots hem repetit moltes vegades, cal que dins els centres educatius de les Illes Balears es recuperi el clima de normalitat, convivència, confiança, consens, respecte a l'autonomia i la llibertat d'expressió, amb projectes educatius i lingüístics fets amb criteris pedagògics basats en certeses i evidències", indiquen.
Entitats impulsores de la Declaració: ADESMA (Associació de directors de secundària de Mallorca), ADIDE (Associació d’Inspectors d’Educació), ADIPMA (Associació de directors d’infantil i primària de Mallorca), Assemblea de Docents de les Illes Balears, Assemblea de Docents desCONCERTATS, Assemblea de Mestres i Professors en Català de les Illes Balears, COAPA Balears, Cooperatives d’Ensenyament de les Illes Balears, FAPA Mallorca, FE CCOO, FETE-UGT, Plataforma Crida i STEI-Intersindical.
La comunitat educativa presenta avui la 'Declaració en defensa de l'educació' que fa falta
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- SIAU romp el silenci entorn del mestre i cantant Miquel Roldán
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
3 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Però els que dissortadament ens governen, no pensen en clau de formar ciutadàns sinó que pensen en una única clauque és el negoci i per tant, ells volen posar la formació en màns privades i els importa un pebre si aquestes escoles ténen bons professionals o si per contra, no han acabat els estudis, no tracten bé els alumnes o ténen malalties mentals incompatibles amb la docència. Tampoc els fa cap mania si aquests centres privats son vertaderes madrasses on es formen futurs numeraris de l´Opus Dei, o futurs membres de la Falange Espanyola. mentres siguin catòlics i de dretes, tota la resta ja sobra.
L'Educació ha d'estar en mans de PROFESSIONALS i no s’ha d’emprar com a eina política, ni per satisfer els capricis i interessos dels dirigents de torn. (L'Educació d'un país té més vigència que un periode electoral)
La defensa de la educació és una opbligació de qualñsevol ciutadà i ciutadana, constructiu i responsable. La defensa contra els atacs de fanatics disfressats de polítics, més necessaria que mai.