Reunió de la mesa tècnica entre la conselleria i els sindicats per a tractar la qüestió dels professors interins. | R.L.
Palma07/04/14 0:00
Una sentència obliga el Govern a pagar 400.000 euros en concepte d'antiguitat al personal docent interí de Balears, segons informa l'STEI-i.
14 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Ja hi tornam a ser Tanga-tanga! Què punyetes t'han fet els interins? O només tornen vells els funcionaris de carrera? Què vols, que quan acabin el jornal vagin a picar pedra perquè tu et sent superior a ells? Estam parlant d'ara, no de l'any tirurí i si et molestes a mirar el full de jubilacions i pensions dels funcionaris docents (de carrera i interins) de l'STEI Intersindical veuràs que diu: FUNCIONARIS DE CARRERA JUBILACIÓ VOLUNTÀRIA / RDL 670/1987,Art.28.2b 32.1e, Llei de classes passives de l'Estat. Llei 39/2010, Disposició Adicional novena -Requisits * Tenir 60 anys complerts i 30 anys cotitzats. * Els anys de serveis cotitzats a qualsevol règim públic de la Seguretat Social o substitutòria d'aquests o a la mútua de previsió de l'Administració local són considerats anys de servei efectiu a l'Estat. * Observacions segons grups de cotització A1-01, A2-02.... FUNCIONARIS INTERINS LGSS/94, Article 160 -Requisits * Tenir 65 anys i 1 mes complerts i haver cotitzat un mínim de 15 anys. Per poder cobrar el 100% de jubilació s'han d'haver cotitzat 35 anys i 6 mesos. Si et molestes a mirar les adjudicacions d'aquest curs veuràs que un 36 % de mestres de primària i professors de secundària del pacte d'INESTABILITAT s'han hagut de desplaçar. Si observes les millors puntuacions dels mestres de primària veuràs que s'han desplaçat un 50 % i si mires on han anat comprovaràs que a Mallorca les places que hi havia de primària pels primers de la llista eren a Capdepera, Andraitx, Port d'Andraitx, Son Servera, Sa Coma, S'Illot i Cala Millor. I això cada any, a cada adjudicació d'interinitats. Capisci ?
Per a en cara assot, crec que t'hauries d'assabentar un poc mes abans de rallar sobre un tema que, realment, demostres no tenir-ne gaire idea. Els interins també, fins fa poc s'han pogut retirar als seixanta i, a més, també tenen les mateixes hores de reducció del 55 anys que els funcionaris. Per poder-te retirar sent funcionari als 60 anys no té res a veure amb el que dius; te a veure amb una llei de la LOGSE la qual ha estat modificada. En cap. Moment dic que els interins no s'han esforçat per treballar; he dit que molts els ha anat molt bé el pacte d'interins, ja que s'han pogut quedar en el mateix centre durant uns quants anys i aixi amb aquesta "estabilitat" no han estudiat. Amb els pactes d'estabilitat en un mateix centre hi ha hagut interins i encara n'hi ha (t'ho puc ben assegurar ) que formen part de l'equip directiu. I per cert, tamba-taya es el nom d'una llegenda de la selva amazònonica. Ho entens ara?
Tamba-taya o Tup-a-tup. Els equips directius presenten un projecte a dur a terme per uns quants anys, la qual cosa fa que una persona que no té garantida la continuitat al centre no hi té cap feina, seria del tot incoherent. Crec que et sobrarien els dits d'una mà per comptar els interins dels equips directius de totes les Illes. Conec directors que eren interins, com per exemple a les escoles unitàries, perquè no quedava altre remei i a vegades cap funcionari hi volia concursar. Llògicament si ja ets major i no has treballat i per tant no has cotitzat els anys suficients -crec que amb 30 n'hi ha prou- (tal vegada perquè has aprovat fa poc les oposicions) no et podràs jubilar als 60, però si ho has fet en tens la possibilitat. Els interins, als 65 o tal vegada als 67 (amb la totalitat de la paga em referesc) malgrat hagin cotitzat 45 anys o més. I a tú qui et diu que els interins no s'han d'esforçar per poder treballar. Saps com s'estableixen les llistes d'interinitat ? Idò comptabilitzant anys de treball, per aquí i per allà, hores i més hores de cursets de formació, idiomes, llicenciatures... A més d'estudiar els mateixos temaris que tu i per ventura amb circumstàncies més dificultoses que les teves i probablement amb més mala sort (tots sabem que per aprovar unes oposicions la fortuna també hi té a veure, a part de l'esforç). Interins amb més d'una dotzena d'anys de feina ara romanen a l'atur. Em sap greu que quan tu ho eres no cobrassis els sexennis, però els interins tampoc els cobraven. Però ja veig que el mal que tu patires el desitjes a tothom, sigui o no sigui de justícia. I per acabar et puc assegurar que cap interí està còmode per no haver-se de moure perque no té res a fer si el proper any un funcionari de carrera, al qual substitueix, s'incorpora. Ah! i em deixava les comissions de servei, que tots sabem com es solen atorgar i a les quals els interins no hi tenen accés. Et queda prou clar ?
Per a en Carabassot mira, crec que el que no en té ni idea de com funciona ser funcionari-interí ets tu. 1r a un centre de secundària, un interí pot formar part de l'equip directiu. 2n No estàs gaire al dia, perquè jo no em puc jubilar als 60 i som funcionari. 3r Quan jo era interí no es cobraven els sexennis. 4t. Molt important: per tenir un lloc fixe un s'ho ha de currar i és el que hem fet molts d'aquests funcionaris que, just sembla, ens ho han regalat. Jo per ser funcionari de carrera em vaig haver de perdre moltes festes i molts de viatges perquè volia tenir un lloc fixe i havia d'estudiar per poder treure unes oposicions. Les meves oposicions: 72 temes de la meva especialitat (en triaves un d'entre dos), 14 temes LOGSE, part pràctica i a més a més, si superaves aquesta fase, havies de superar la darrera prova, la tancada. Molts són els que continuen interins perquè els ha estat més comòde adaptar-se al pacte i així no haver-se de moure del centre en el qual ja duen prou anys, és el que passa al centre on jo treball. Crec que la diferència entre un interí a l'hora de cobrar els sexennis i un funcionari, és prou clara. 5è. A Menorca poca mútua podem elegir. HO ENTENS ARA?
A veure Tamba-taya un interí que faci poc que té el 3r sexenni (amb 18,19 o 20 anys de servei) tampoc pot cobrar-lo, igual que tú i que jo sapi la sentència diu que a igual feina, igual sou. O és que tú per tenir oposicions fas més feina que un interí. Els funcionaris de carrera tenen altres aventatges com per exemple un lloc de feina en propietat (no han de canviar quan els ho diuen sinó quan volen i concursen), tenen la possibilitat de retirar-se, es a dir jubilar-se, als 60 anys (els interins als 65), poden elegir mútua, poden ser de l'equip directiu del seu centre... Ho entens ara ?
Precisament si tothom els hi té, per què els interins han de cobrar el segon i jo no puc cobrar el meu tercer sexenni? Crec que, qui no ha entès el meu missatge has estat tu. Ara pots calcular els anys que duc a Educació i te n'adonaràs que, d'informat n'estic prou. Gràcies.
Arruix sindicats nacionalistes des nostro sistema educatiu
Tamba-taya, prediques però realment no t'enteres de res. Tothom té els sexennis congelats. Abans de parlar informa't mínimament.
rectific una errada del meu missatge anterior "Van encontra i no a favor de tot el que ve del PP"
Per què els interins tenen dret de cobrar el segon sexeni? Els funcionaris d'Educació els tenen congelats i cap sindicat, em sembla, ha defensat de manera ferma que deixin d'estar-hi. Tots sabem, però, amb quines quotes econòmiques es mantenen els sindicats de l'Educació, amb la dels interins, és clar. Molts funcionaris de carrera s'han donat de baixa, ja que només es defensen els interessos dels interins i moltes vegades a allò que fa olor de Pp. I no ho dic per qüestions de llengua, som un gran defensor de la llengua catalana.