El sindicat no creu que siguin serioses les proves de nivell propostes per la Conselleria. | SERGIO PEREZ - REUTERS

TW
1

El sindicat STEI-i critica amb duresa les segones proves de diagnòstic del TIL, que la conselleria d'Educació es proposa realitzar a finals del mes d'abril, uns exàmens que segons manifesten no ajudaran a comprovar com afecta als alumnes el trilingüisme impulsat pel Govern.

Des de l'STEI posen en dubte la fiabilitat i validesa d'aquestes proves, perquè segons defensen els centres seleccionats als quals es realitzaran no són els mateixos que els escollits en les primeres proves, realitzades el novembre. Segons els representants dels treballadors, això fa que els resultats "no siguin comparables", i a més lamenten "l’obscurantisme" del departament de Joana Maria Camps a l’hora d'escollir aquests centres.

Per al sindicat queda clar que s'ha bloquejat certa informació per permetre a la conselleria "maquillar i cuinar" els resultats de les proves de diagnòstic a la seva conveniència. "Els resultats estaran condicionats amb l’objectiu d’aconseguir un aval tendenciós i mancat del més mínim criteri empíric a favor de l’aplicació del TIL, d’una manera vergonyosa i interessada", arriben a afirmar.

Notícies relacionades

L’STEI creu important recordar que no hi ha hagut cap mena de consens amb els representants de la comunitat educativa a l'hora de plantejar les proves, i també reproven l’actitud i les paraules de la consellera Camps, que posà en dubte la fiabilitat dels estudis de l’Associació de Directors de Secundària de Mallorca (ADESMA) sobre els resultats de la primera avaluació després de l’aplicació del TIL.

'Pacte amb la privada'
D'altra banda, Esquerra Unida (EU) reaccionà a la suposada “rectificació” de la consellera Camps basada en la modificació del calendari d'aplicació del Decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL) a 1r i 2n d'ESO, la qual cosa consideren que "no és més que un pacte amb l’escola privada", i que a més no resol la conflictivitat generada a les aules des de principi de curs.

El partit que coordina a Balears Manel Carmona veu les noves instruccions de la conselleria tant arbitràries i mancades d’estudis o de motivacions pedagògiques com les impartides anteriorment, i reclamen, una vegada més, la "profunda rectificació de la línia educativa del Govern Bauzá, la retirada del TIL i l’obertura d’un autèntic procés negociador" amb tots els agents representats al sector.