Els docents reiteren que la mesura demostra “l'enfonsament del TIL, amplificat a secundària”. | J.B.G.

TW
1

El Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents ha considerat que el “pacte” anunciat per Joana Maria Camps, Consellera d'Educació, amb les patronals CECE i Escola Catòlica, és una “rectificació improvisada” d'un decret “que va néixer fruit de la manca de planificació i la improvisació”.

Els docents consideren que aquest “pacte” no s'ha fet amb la comunitat educativa sinó amb uns empresaris que amb aquesta rectificació “s'estan cobrant les pressions que es varen produir durant la vaga envers els treballadors i treballadores de la concertada”. A més, segons els docents, “cal recordar que CECE donà suport al TIL, i per tant, el pacte s'hauria de circumscriure estrictament a Escola Catòlica”.

Els docents, que reiteren que la mesura demostra “l'enfonsament del TIL, amplificat a secundària”, consideren que aquest pacte podria ser “un pacte econòmic sense cap tipus de motivació pedagògica”, ja que Camps no ha explicat quin n'és el criteri pedagògic.

Els docents, finalment, consideren que la mesura no resoldrà la conflictivitat i que no suposa el tancament del “conflicte obert”. “Continuam demanant la derogació del TIL, i l'establiment d'un diàleg entre la Conselleria i tota la comunitat educativa que treballi per l'elaboració d'un pla plurilingüe seriós, sempre dins els marges del Decret de Mínims per garantir la plena normalització del català”, conclouen.

Crítiques de l'oposició
Els principals partits de l'oposició també es van mostrar crítiques amb la “flexibilització” de l'aplicació del TIL. Francina Armengol, secretària general del PIB-PSOE, assegurà que “el TIL no té solució per molts de canvis que ara vulgui fer el PP”.

Armengol ha considerat que al TIL “li queden menys de 500 dies per a la seva derogació”. “És el símbol de la manera que ha tingut el Govern Bauzá de fer política des de 'l'ordeno i mando', sense diàleg ni consens”. “S'han traspassats tos els límits i ara intenten rectificar” ha assegurat, alhora que ha referit que cal “reprendre” els ponts de diàleg amb la comunitat educativa.

Per part seva, Nel Martí, diputat de MÉS, considera que la “flexibilització” projectada per Camps “és una notícia maquillatge per desviar l'atenció”, fet que demostra la “desorientació” que regna a la Conselleria.

Martí, que insta Bauzá a explicar al Parlament les dades d'absentisme i conflictivitat escolars, assegura que la 'flexibilització' no canvia res de substancial. "Continua amb els mateixos icebergs. No és un projecte dialogat, no consta de rigor contrastat i no utilitza modes d'èxit”, afirma el representant de la coalició econacionalista.

El diputat menorquí, que també reclamarà a Camps que elabori un informe sobre els resultats acadèmics del TIL, considera que la forma de presentar aquesta flexibilització “és de molt mal gust, de molt poca sensibilitat”.