D'esquerra a dreta: Morante (Adesma), Alemany (Escola Catòlica), Perelló (Cercle d'Economia) i Ribas (FAPA). | Joan Torres
El Cercle per a l'educació, format per una trentena d'entitats, que començà a fer feina el 2010 per aconseguir un pacte educatiu a les Illes, dóna per perduda aquesta legislatura per arribar a un consens educatiu.
Manel Perelló, del Cercle d'Economia i integrant dels impulsors del pacte, ha assegurat que “volem mirar endavant i ja no entrem a discutir el què s'ha fet”. És per això que s'han marcat com a objectiu que tots els partits polítics portin en el seu programa electoral el 2015 un punt que contempli el pacte educatiu. A més, ha confirmat que actualment el Cercle no té cap relació amb l'executiu que presideix José Ramón Bauzá ni amb la consellera d'Educació, Joana Maria Camps. Perelló ha explicat que queden només sis mesos perquè els partits tanquin els programes electorals per a les pròximes eleccions i que ara és el moment de continuar fent feina per aconseguir que els objectius del Cercle siguin una realitat el 2021.
Perelló ha explicat que el Cercle vol contribuir amb el pacte aportant “transparència i contribuint a un debat informat”. És per això que a partir d'ara ja està disponible un web, on es pot consultar tota la seva activitat. A més, posen en marxa un primer congrés internacional sobre plurilingüisme, organitzat per un dels membres del Cercle, la Federació d'Associacions de Directors de Secundària de les Illes Balears (FADESib) per poder contribuir a aquest debat informat que cerquen.
El president d'Adesma (Associació de Directors d'Educació Secundària de Mallorca), Antoni Morante, ha detallat que el 'Multilingual education in the 21st century' serà un congrés que comptarà amb la presència d'experts internacionals sobre l'Aprenentatge Integrat de Continguts i Llengua Estrangera (AICLE), els pròxims 3 i 4 d'abril. Entre d'altres, el congrés que se celebrarà a la UIB, comptarà amb la presència de David Marsh, professor de la Universitat de Jyväskylä a Finlàndia i coordinador europeu del mètode AICLE.
5 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Perdut en això i en tota la resta. Amb governs així, podriem estar contents si només perdéssim la legislatura. El problema és que durant aquestes legislatures es solen perdre coses que llavors no tenen remei.
Idò, Pep, si entra en joc UPyD, no sé si encara enyorarem en Bauzá. El nou falangisme sol tenir èxit en aigües tèrboles com les actuals.
Autopistes de l'educació plena de sotracs. elecció de llengua amb imposició de projectes lingüistics no aprovats pels Consells Escolars de tots el centres, això és el consens que vol el PP.
Si no han fet cas a la nostra Universitat, als Directors d'instituts, ni als més prestigiosos pedagogs del nostre país i de l'estranger, com voleu que facin cas d' Adesma, d'AICLE i de professors finlandesos o d'allà on siguin? Ells seguiran amb les seves, fins que l'estrepitós fracàs de finals de curs els enfonsi. Sort que quedaran tan desacreditats que supòs que no podran repetir en els seus càrrecs, encara que torni a guanyar les eleccions el PP, cosa que a les nostres illes bé podria ser encara que sembli impossible.
La següent passa es recomanar que NO es voti al PP. A qualsevol altre partit manco el de'n Bauzá.