Gómez veu lògic que hi hagi estudiants que afirmin ser "balears i no catalans".

TW
12

El tema identitari ha tornat a ser present aquest dimarts al ple del Parlament, durant el qual el vicepresident de l'Executiu, Antonio Gómez, i el diputat del PSIB, Cosme Bonet, han intercanviat opinions sobre la Llei de símbols, impulsada pel Govern Bauzá, i especialment relacionades amb els últims esdeveniments que traslladen part d'aquesta controvèrsia a la Universitat de les Illes Balears.

Em aquest context, Gómez ha reconegut que l'esmentada norma no és d'aplicació en les instal·lacions universitàries, ja que la Constitució Espanyola preveu l'autonomia dels centres universitaris al seu article 27. Gómez ho ha esmentat per respondre les preguntes de Bonet, que l'interrogava sobre aquesta qüestió en relació a la reivindicació de sectors estudiantils, que es consideren «balears, no catalans» i que demanen, segons ha dit el parlamentari l'aplicació d'aquesta normativa a la UIB. Amb aquesta caracterització Bonet apuntava als Joves estudiants de Balears, una associació estudiantil contrària a les aturades i accions reivindicatives que la setmana passada tengueren lloc al campus de la carretera de Valldemossa.

Notícies relacionades

Per a Bonet, l'aplicació de la Llei de símbols i del decret que la desenvolupa és «una cosa infame i delirant», com demostra el fet que es vulguin prohibir els «símbols sonors», motiu pel qual ha demanat que es derogui.

En el seu torn de rèplica, Gómez ha recordat una altra vegada que aquesta Llei pretén que «no es faci política en aquells immobles de la Comunitat que ofereixen un servei públic perquè són de tots i els sustentam entre tots». Segons ha dit el vicepresident, el problema resideix en què als socialistes «els símbols propis de la Comunitat els produeixen urticària i prefereixen els d'altres comunitats».