Imatge de la Mesa sectorial d'educació d'aquest dimarts. | Joan Torres

TW
5

La Conselleria d'Educació ha ignorat una vegada més les peticions de la Junta de personal docent no universitari (JPDnU) de retirar el Decret de tractament integrat de llengües (TIL).

La JPDnU formada per l'STEI-i, FECCOO, FETE-UGT i Anpe s'han reunit amb la directora d'Innovació i Formació Professional, Isabel Cerdà i el director general de Planificació, Infraestructures Educatives i Recursos Humans, Bartolomé Isern. La Mesa havia de servir per consensuar l'esborrany de l'avantprojecte de l'Ordre de desenvolupament del TIL si bé els sindicats han assegurat que no podien negociar el desenvolupament d'un projecte que ja no havia nascut del consens i una vegada més n'han demanat la retirada.

Segons el secretari de la FECCOO, Toni Baos, “on s'ha de negociar el TIL és amb els comitès de vaga i no a una mesa sectorial, encara hi ha una vaga indefinida que no s'ha desconvocat”.

Els sindicats també han demanat que per rebaixar el clima de tensió als centres, Educació faci una passa enrere i retiri els expedients dels quatre directors i la reacció per part dels representants del Govern ha estat el silenci.

Des de FETE-UGT argumenten que l’esborrany d’ordre desenvolupa aspectes que el sindicat va recórrer al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) i que aquest va acceptar. El TSJIB va suprimir el calendari d’aplicació i com a conseqüència d’això, el Govern va dictar el “decretàs”. Per això, no té sentit negociar i fer aportacions a aquest esborrany d’ordre que segueix la línia del primer calendari que va suspendre el TSJIB.

Notícies relacionades

'Cercar el consens'
Per la seva banda, la Conselleria d’Educació, ha emès un comunicat en el qual es recullen les paraules rere la reunió del secretari autonòmic d’Educació, Guillem Estarellas, afirmant que tant els governants com els docents “tenim una responsabilitat amb la societat, que demana diàleg i consens en el món educatiu de les Illes Balears. Estudiarem qualsevol petició i proposta que ens arribi per cercar el consens”, ha afirmat.

“Tal com han demanat els agents socials els darrers dies, hem reprès el diàleg. Des de l’administració pública s’ha demanat als sindicats que facin aportacions sobre l’ordre de desenvolupament del TIL, una ordre que està oberta al consens”.

Un nou pacte d'estabilitat d'interins?
Sobre el segon punt de la Mesa Sectorial, el pacte d'interins, Educació aposta per un nou pacte i evitar així la pròrroga que des del 2012 s'ha anat produint. Els sindicats es mostren a favor del nou pacte, sempre i quan es detallin molt bé les bases de les quals ha de partir aquest nou acord laboral. Maria Antònia Font de l'STEI-i s'ha mostrat partidària de parlar d'un nou pacte això sí, "separant per cossos". “Es preveu que les reunions comencin la propera setmana per enllestir el pacte com més aviat millor”, ha afirmat al seu torn Estarellas.