El Govern sobre les prospeccions: «si són legals, també ho és lluitar-hi en contra»

TW
3

El Govern ha assegurat aquest divendres, en relació a les prospeccions petrolíferes previstes a prop de les costes de Balears, que si aquestes «són legals, també és legal lluitar en contra d'elles, i aquestes es poden aturar si hi ha informes desfavorables».

Així s'ha expressat la portaveu de l'Executiu autonòmic, Núria Riera, en la roda de premsa posterior al Consell de Govern, on també ha dit que «el Govern té una posició radicalment en contra» d'aquestes prospeccions autoritzades el 2010 «per un Govern socialista».

A més, Riera assenyala que «l'important és que s'aturin» sense importar la «fórmula que s'utilitzi». «Ho direm davant el ministre i davant Brussel·les, no les necessitam, perjudiquen la nostra terra i a la nostra gent», ha afegit.

Precisament, el Ministeri de Medi ambient va confirmar aquest dijous que si la declaració d'impacte ambiental relativa a les prospeccions és negativa, el projecte es podrà paralitzar, segons va declarar el president del Consell d'Eivissa, Vicent Serra, després de reunir-se amb el Secretari d'Estat de Medi ambient, Federico Ramos de Armas.

Reacció
La plataforma Aliança Mar Blava s'ha felicitat per la postura expressada pel representant del Ministeri d'Agricultura i Medi ambient, confiant que s'atenguin les al·legacions presentades contra el projecte de sondejos sísmics de Cairn Energy.

A més, celebra que s'accepti la realització d'una avaluació ambiental no fragmentada del programa d'investigació d'hidrocarburs de Cairn Energy en el golf de València. Igualment, l'Aliança Mar Blava qualifica d'«esperançador» l'acord perquè es consideri la conveniència d'una «avaluació ambiental estratègica de totes les prospeccions petrolíferes en el Mediterrani occidental».