Durant la vaga del passat 7 de gener els professors menorquins demanaven "diàleg" a Educació. | Gemma Andreu
El conflicte educatiu ja s'ha saldat amb les dimissions d'un total de 13 directors, 13 secretaris, 38 caps d'estudis, 95 caps de departament, segons ha calculat l'Assemblea de Docents.
A l'estiu, a finals de juliol, varen dimitir els equips directius, formats per directors, secretaris i caps d'estudis, de l'IES Baltasar Porcel, de l'IES Berenguer d'Anoia i del CEIP Sant Jordi.
A mitjans de setembre, amb la vaga començada, va presentar la renúncia l'equip directiu de l'IES Ramon Llull i en les darreres setmanes d'octubre feren el mateix el director de l'IES Felanitx, el secretari, els 4 caps d'estudis i la major part dels caps de departament.
En qüestió de dies els seguiren el director, el secretari, els 5 caps d'estudis i 16 caps de departament de l'IES Pau Casesnoves. S'hi afegiren els equips directius al complet del CEIP Melcior Rosselló i de l'IES Santanyí. Tancaren el mes les dimissions del director de l'IES Puig de sa Font, el secretari, els 4 caps d'estudis i 15 caps de departament. Durant el novembre es féu pública la renúncia de l'equip directiu de l'IES Binissalem i durant el desembre la de l'equip directiu de l'IES Sineu, juntament amb 17 caps de departament.
Ha començat el nou any i, després de dos nous expedients i la suspensió del director Jaume March, en plena Setmana Verda ha dimitit l'equip directiu sencer de l'IES Marratxí amb 9 dels seus caps de departament, l'equip directiu del CEIP Mestre Colom, així com 16 caps de departament més de centres com l'IES Mossèn Alcover, l'IES Santa Margalida, l'IES Josep Font i Trias o el CIPF Son Llebre.
Però, a més, arran de la suspensió del càrrec dels directors de l'IES Ramis i Ramis, de l'IES Cap de Llevant i de l'IES Pasqual Calbó i Caldès, a l'estiu va presentar la renúncia el delegat d'Educació de Menorca, Juan Hernández. El que havia de ser el seu substitut, Guillem Ferrer, àlies 'Willy', no va durar en el càrrec ni 48 hores. Per l'octubre va ser el cap d'Inspecció Educativa, Antonio González, qui va dimitir i més d'un mes després ho feia el cap de Servei del TIL, Laureano de Juan.
11 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Marianna.- Seguro que tú te mueves como pez en el agua, entre los primeros, los segundos y varios grupos que has dejado: los caps de fave, los adoctrinados, los traidores, los "quintacolumnistas". Casi res diu es diari.
ancare son pocs, manquen com a mínim tres mil mes.
I fins quan demostraran a la ciutadania que són incapaços de negociar? Que tenen el cap buit? Idò no cal treure els caparrots a la fira.
....sobre un total de unos 330 directores de centros públicos, entre primaria y secundaria (olvidémonos de otros tipos de centro), 330 secretarios, alrededor de 600 "caps d´estudi", y mejor no contamos los jefes de departamento......mmmmmm......sí, rediós, la cifra es estremecedora.
diàleg, ara!
Atenció, senyors, que a n´en pancateto se li acaba d´escapar un pensament. Apartau les critures!.
Estimados pancatalanistas: Lo peligroso de vuestras ideas es su simplicidad. Con tres soflamas lengua, territorio y bandera y construis vuestros cavernarios pensamientos que por otra parte ya pensaron otros (si los fascistas!!). Vuestra fuerza está en la imposición la nuestra en la razón. Repasad vuestro argumentario que no os llevará mucho rato...je je
Pobres Pancateto & Company. Sabent que sou una nul·litat, un "merderot", que deim en el meu poble, heu de continuar de fer aquest tristíssim paper per guanyar dos euros per cada vòmit dels vostres. Ha d'esser molt dur i angoixant, haver de donar comptes a l'espanyolalla perquè vos paguin tan miserablement: deveu passar molta de fam, i a damunt la por que els vostres serveis els desagradin i vos enviïn a filar estopa. És tan humiliant, fer de sicaris d'una mala causa, sabent que fas una feina bruta, tot per dos euros per cada escopinada... Sempre amb la por que no vos engeguin. Em recordau una cançó que em va ensenyar una amiga andalusa: "Desgraciaíto el que come el pan por manita ajena, siempre mirando a la cara si la ponen mala o buena"
Ja ho diu el refrany. Fa més mal un curt que un dolent.
En plena crisis no abundan las buenas noticias. Celebrémoslo.