D'esquerra a dreta: Nadal, Font i Orell, aquest dimarts durant la roda de premsa de presentació de l'Informe Trepitja. | Pere Bota

TW
3

La Conselleria d'Educació només s'encarrega de trepitjar el sistema educatiu públic que s'havia aconseguit articular a Balears durant els últims trenta anys. Aquesta és una de les moltes conclusions del primer Informe Trepitja editat pel sindicat STEI-i.

Aquesta publicació és una síntesi de catorze drets que l'actual Govern s'ha encarregat de “trepitjar des de la seva arribada” a Consolat, ha explicat durant la presentació a la seu sindical, Montserrat Nadal, representant de l'STEI-i a la zona de Llevant. Aquest informe és "un diagnòstic amb catorze peces i estructurada en tres apartats: sospites, fets i conclusions”.

Alguns dels drets que des del sindicat asseguren que s'han 'trepitjat' són el de vaga, els drets lingüístics dels catalanoparlants, el de vaga o el dret a una informació verídica i plural. La peça 5 per exemple, il·lustrada amb la imatge de la diputada Ana María Aguiló, parlen de la unitat de la llengua catalana. En aquest apartat, les sospites són que “la Conselleria i el Govern de Bauzá fan de la llengua un element de confrontació”. A l'apartat de fets asseguren que “Bauzá viu obsedit i amb l'enteniment enfosquit pel seu odi a la llengua i la cultura catalana” i és per tot això que a l'informe es conclou que “El Govern TREPITJA la unitat de la llengua catalana”.

Maria Antònia Font, responsable de Política Educativa i Normalització Lingüística, ha assegurat que l'objectiu d'aquesta recopilació és que la gent “sigui conscient d'on venent els tirs i que l'important és saber reaccionar”.

Per conscienciar al professorat i a les famílies, s'han imprès un miler d'exemplars que es repartiran pels centres. El nom de l'informe està inspirat en les paraules de la Consellera d'Educació, Joana Maria Camps, que en comptes de parlar de l'Informe PISA, l'anomenà l'Informe Trepitja, durant un Ple al Parlament.