La plataforma organitzà una diada infantil al Parc de la Mar, coincidint amb el dia dels drets del menor. | M.À.C.

TW
17

L'associació Prou i la plataforma No vaig de vaga (NVDV), ambdós col·lectius que apleguen famílies que estan en sintonia amb la política educativa de l'Executiu, diuen sentir-se atemorits per la situació que es viu als centres educatius de les Illes, i en especial pel fet que el seu posicionament sigui públic, i que això pugui repercutir negativament en el tractament dels professors als seus fills.

"Tenim por que sofreixin represàlies per dir públicament el que pensam o per denunciar el que veiem incorrecte en els centres educatius. Tenim por de l'actitud prepotent i autoritària que mostren -els docents-, considerant els seus drets per damunt dels de 160.000 alumnes", afirmen aquests pares, que ara que falten pocs dies per a la nova jornada de vaga manifesten més clarament el seu parer sobre les aturades a l'Educació de les Illes.

Aquest divendres s'organitzà una roda de premsa al Centre Empresarial del Polígon de Marratxí, a la qual el portaveu de Prou, José Guerrero, havia convidat els periodistes per explicar els punts de vista propis, amb l'esperança "d'enriquir el debat sobre el conflicte". Vist el posicionament, emperò, més que enriquir el diàleg, s'hi exhibí un bon repertori d'arguments fortament comprensius amb les decisions preses pel Govern, i en canvi, s'atacà amb virulència el sector de professors contraris a la imposició del Decret de tractament integrat de llengües (TIL), i que ara reaccionen solidàriament a l'últim expedient a un director d'institut.

'Per damunt de la llei'
Precisament, un dels fets més censurats per part d'aquest segment de la ciutadania és que l'Assemblea de Docents i el seu entorn es proclamin "per damunt de la llei". "Es pensen que estan exempts de complir les normes com a ciutadans i funcionaris públics que són", assegurà Guerrero, valorant l'imminent 7-G.

Notícies relacionades

Així mateix, els pares que han acceptat de bon gust el trilingüisme lamenten que els ensenyants diguin que tenen por, i que se senten amenaçats pels expedients oberts a directors d'institut per la Inspecció Educativa. "Se senten atacats, i en canvi aquests atacs només existeixen en la seva imaginació i en la seva voluntat de presentar-se com uns perseguits per les seves idees i víctimes de la repressió davant la societat. Som els pares i mares els quals sentim por cada dia pel qual està succeint en els centres educatius", reiterà.

Denúncies dels pares i impunitat
D'aquesta forma, la pròxima aturada és interpretada com un "intent d'extorsió a l'administració", ja que així proven d'evitar les "sancions oportunes" davant "possibles faltes esdevingudes als centres educatius" de Balears. "Pel que es veu, consideren que les faltes, en cas de confirmar-se, han de quedar impunes i no aplicar-se mesures sancionadores o correctores", insistí Guerrero, qui qualifica d'acusació molt greu el fet de considerar "interessades" les denúncies presentades per pares 'a títol personal' o per grups i associacions com la seva.

En aquest punt relaten que totes les denúncies duites davant la Conselleria han estat fetes per "fets contrastats que en opinió del denunciant han de ser revisats per l'administració per si són constitutius d'alguna falta que mereixi sanció".

Per altra banda, també es destacà el posicionament de FAPA Mallorca, que critiquen que s'ha posat descaradament del costat dels docents contraris al TIL, i segons rebutgen, això va en contra de la més mínima imparcialitat i neutralitat.