algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
25°

L'Audiència manté obert el camí de Matas a la presó

Imatge d'arxiu de l'expresident del Govern, Jaume Matas. | J. Torres.

L'Audiència de Palma ha confirmat avui la denegació de la suspensió de la pena de 9 mesos i un dia de presó a l'expresident del Govern balear Jaume Matas que pesa sobre ell per tràfic d'influències en sentència ferma del Tribunal Suprem per la primera peça jutjada del cas Palma Arena.

El tribunal provincial argumentà en el seu moment que, si escau, no havia d'aplicar-se el benefici de suspensió per a condemnes de menys de 2 anys de presó, perquè l'exlíder del PP balear no ha mostrat penediment per la seva conducta i té nombrosos processos penals pendents.

Matas, que la setmana passada va ser condemnat en una altra causa per suborn, havia presentat un recurs de súplica contra la decisió de l'Audiència d'enviar-lo a presó per complir la pena de 9 mesos per beneficiar amb doblers públics el periodista Antonio Alemany, que li escrivia els discursos.

Al seu torn, Matas confia que no entrarà a presó, en haver informat la seva advocada, Pilar Gómez Pavón, que ha sol·licitat l'indult al Govern per la condemna que l'expresident ja té a damunt.

A l'espera d'analitzar el contingut d'aquesta última interlocutòria, la lletrada ha confirmat que ja s'ha sol·licitat l'indult, la documentació del qual presentarà immediatament a la Secció Primera de l'Audiència de Palma per a evitar la imminent entrada a presó del seu client.

La misser ha dit a més que el seu patrocinat no ingressarà a presó ara com ara, perquè aquest mateix tribunal ja va decidir en el cas d'un altre condemnat en el mateix procés, el periodista Antonio Alemany, que la seva entrada a presó se suspendria fins que es resolgui l'indult que també ha plantejat.

Segons l'advocada, és «doctrina de la Sala la suspensió» i, a continuació, s'ha referit a la línia de defensa d'ara endavant, que segons ha detallat és continuar amb la via judicial plantejant un incident de nul·litat d'actuacions davant l'Audiència i un recurs d'empara davant el Tribunal Constitucional.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Empenta definitiva, fa mes de 10 anys

I que tal si l´Audiència li dóna l´empenteta definitiva?
Ja convindria. Al menys per no discriminar altres persones que ja fa temps que hi són.

Valoració:1menosmas
Per Tià, fa mes de 10 anys


Repetesc: Van messions que, ni ara ni mai, en Matas no anirà a la presó?

Els ciutadans som iguals davant la llei, però n'hi ha que no són més que d'altres.

Valoració:2menosmas
Per Cucala, fa mes de 10 anys

Ara començaran a "baratar-se cromos"!
- Te cambio a Matas por Bárcenas...
- Si me das a Vicens, te doy a Muñoz...
- Lo tengo "repe"...
- Bueno...pues cuando te salga el cromo ya veremos...

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente