La presidenta de la Cambra, Margalida Durán, ha criticat la postura dels econacionalistes. | Més per Mallorca

TW
76

El grup parlamentari MÉS ha col·locat un llaç quadribarrat al faristol d'intervencions del Parlament durant el debat de les esmenes a la totalitat de devolució de la llei de símbols.

El diputat menorquí d'aquesta formació, Nel Martí, ha col·locat la senyera durant la seva intervenció, que ha estat interrompuda per la presidenta de l'hemicicle, Margalida Durán, amb l'objectiu que la retirés.

Després d'accedir a la seva petició, el portaveu de MÉS, Biel Barceló, l'ha tornat a col·locar damunt del seu escó. Durán ha reiterat la seva petició i quan un ordenança ha anat a retirar-la, la portaveu adjunta Fina Santiago se l'ha posat com si fora una bufanda.

La intervenció de Martí s'ha vist interrompuda novament, ja que els parlamentaris econacionalistes l'han tornat a col·locar sobre els escons de la seva formació.

Part de la nostra identitat
Segons aquests, la iniciativa legislativa pretén una «escola que remet al franquisme». En opinió de Martí, és «obscé» plantejar que sigui il·legal exhibir les quatre barres a edificis públics com els col·legis.

«La bandera quadribarrada és un símbol de la nostra comunitat, de la nostra cultura i de la democràcia», ha subratllat Martí, recordant que la senyera també figura en les banderes oficials de les Illes Balears i de Menorca.

Notícies relacionades

Des del PSIB, la diputada Pilar Costa ha dit que un Govern que «s'espanta davant uns llaços és un govern molt feble, espantat i acabat». Costa ha dit que està «cansada de la fòbia» de l'Executiu presidit per José Ramón Bauzá «de tot allò que representa les nostres illes». «Si no els agraden les nostres illes, vagin-se'n perquè és imperdonable el què estan fent a la nostra societat», ha afirmat.

Ensenyament sense adoctrinament
En canvi, el conseller de Presidència i vicepresident del Govern, Antonio Gómez, ha defensat que aquesta llei pretén omplir el buit legal que existeix i concreta quins símbols poden exhibir-se als edificis públics. Gómez ha demanat a l'oposició «seny» per a millorar aquest projecte, i ha defensat una educació per als estudiants de Balears on no hagi «adoctrinament».

Amb aquesta proposta, ha prosseguit, es vol assolir una major seguretat jurídica i evitar «confusions». «No és de rebut utilitzar aquesta tribuna per crispar i manipular», ha manifestat Gómez, que ha defensat que els edificis públics on es presten serveis públics «són de tots; per tant els símbols han de representar a tots i no a una part».

Des del PP, el diputat Miguel Jerez ha tirat en cara a l'oposició la «confrontació i fractura social» que està provocant al carrer i a les aules, i ha assenyalat que els col·legis no estan per «reclutar» ni per a «adoctrinar» els alumnes.