algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

L'STEI podria denunciar Educació per «abús de poder»

El sindicat reacciona amb indignació a l'últim revolt que pren el tema dels directors menorquins expedientats per no aplicar el TIL

El sindicat STEI manifesta la seva «màxima indignació» per la notificació enviada per la Conselleria d'Educació als tres directors expedientats de Maó a causa del TIL, a través de la qual es modifica la tipificació dels fets imputats.

El sindicat ha avançat que estudiarà la possibilitat de denunciar per abús de poder i prevaricació a les persones que han iniciat de forma «irresponsable i arbitrària» aquests expedients, i igualment, exigeixen la dimissió immediata dels responsables directes de la Conselleria d'Educació, Joana Maria Camps i Guillem Estarellas.

«La Conselleria intenta fer callar totes les veus que s'oposen a la implantació del Tractament Integrat de Llengües (TIL) i utilitza de forma continuada pràctiques que podrien ser catalogades de mafioses per impedir la lliure opinió del professorat, així com el seu dret a la llibertat de vot en un òrgan democràtic de l'administració», han denunciat.

En aquesta línia, han criticat que la Conselleria «passa per damunt» de la normativa que regula les competències dels directors.

El sindicat recorda que el Decret 120/2002, pel qual s'aprova el reglament orgànic dels instituts d'educació secundària, estableix que una de les competències dels directors és afavorir l'avaluació de tots els projectes i activitats del centre.

«En cap cas manifesta que votar en contra d'un d'aquests projectes es pugui considerar causa d'obertura d'expedient disciplinari», han assegurat. L'STEI remarca que se senten «doblement enganyats» per la Conselleria que, segons han indicat, s'havia compromès a donar la màxima celeritat a la resolució dels expedients.

«Amb aquesta última notificació no fan més que allargar la seva resolució i seguir amb l'estratègia de voler espantar a la comunitat educativa. Cada vegada tenim més clar que la llei ens empara i que la Conselleria i el Govern actuen al marge de la llei», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per bernadet, fa mes de 11 anys

A la majoria dels consells escolars es fa allò que als professors els dóna la gana, ja que solen tenir-hi majoria. No és un òrgan gaire democràtic. I els suposats "representants" del professorat se solen representar sovint ells mateixos, perquè molta de gent no té ni idea d'allò que després ells defensaran a les reunions, Van a la seva.
I de més a més, les votacions són generalment a mà alçada i sota la mirada atenta dels "capdavanters revolucionaris", que prenen bona nota dels dissidents. La pressió psicològica s'exerceix amb guant de seda. Que no em vénguin amb coverbos.

Valoració:0menosmas
Per Preu per preu, fa mes de 11 anys

A les reunions de Consells escolars, cada un dels seus membres pot votar, vota i ha votat sempre en conciència i en total llibertat. Un director, encara que sigui el president del consell escolar, pot votar en llibertat el que pensi sobre qualsevol tema que es proposi dins d'una reunió. El director no representa a cap partit polític, no té cap disciplina de vot . Això sempre ha estat així. Si a partir d'ara, això ha de ser d'una altra manera i han de coaccionar l'opinió del director i dels altres membres dels consells escolars, que ho diguin obertament, que tothom se n'assebenti i així saber a què atendre'ns. Dictadors, dèspotes!

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente