Afirmen que duen proposant des de fa un poc més d'un mes usar aquest color per a demanar la fi del conflicte educatiu i que "no s'utilitzi els alumnes" en la confrontació. En aquest objectiu diuen que han col·laborat puntualment amb el grup '
No vaig de vaga', una altra de les comunitats
online immerses en la defensa del trilingüisme del Govern, que aquest passat cap de setmana féu la passa de sortir al carrer.
Segons explica a un comunicat, la seva iniciativa començà fa aproximadament un mes. "Al principi érem una mitja dotzena de pares i mares que decidírem donar veu als nins que estaven sofrint les conseqüències de la vaga indefinida a l'Educació de Balears. Vam escollir el color blanc per ser el color de la neutralitat per excel·lència", indica Deelder.
Al blog que han utilitzat per a expressar la seva opinió des de l'inici de les aturades als centres educatius hi ha comentaris a partir de dia 25 de setembre, passats nou dies des de la paralització del curs escolar, quan obriren al públic un manifest amb les bases de la seva reclamació: "Per una Educació Pública de qualitat, trilingüe i apolítica".
Negociació
Des d'aquest document reclamen a les parts implicades que "s'asseguin a dialogar i arribin a un acord", però que ho facin als despatxos, i no a les aules, incideixen. "Volem que les formes se suavitzin i que ambdues parts tinguin en compte les reivindicacions dels pares".
Un dels punts que més s'esforcen a remarcar és que "als nostres fills se'ls hauria de deixar al marge en tot moment de qualsevol negociació o conflicte polític. No volem que ens associïn amb cap partit polític o en qualsevol moviment que tingui cap altra finalitat que no sigui la protecció dels drets i la integritat dels nostres fills".
"Pensam que no s'han tingut en compte les repercussions que pot tenir, i de fet ha tingut per als nostres fills una vaga indefinida a l'Educació".
Insisteixen que entre el Govern i els representants dels docents en lluita hi ha els fills, i per aquest motiu, "quan prenguin una decisió o una acció ho han de fer pensant en ells".
7 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
A profesor, idó si tant t'agrada, supòs que vas sortir voluntari per aplicar l'anglés a les teves classes i fer 20 hores lectives a la setmana en anglés.
Todavía no he oído ni leído una sola razón para openerse al TIL. Si es un problema de falta de medios la Ley regula un periodo transitorio y otra cosa, somos más los profesores que no hemos hecho huelga que los que la han hecho. Así que por favor no nos pongan a todos en el mismo saco. Muchos pensamos que el final de la inmersión es un buen comienzo para una educación de calidad.
Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en la llengua cooficial distinta del català o LEPE (Lengua Española Propia de España i del mundo mundial...). I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no és útil ni necessari.
Te equivoca, cretino. Nuestro objetivo no es eliminar la lengua catalana. Nuestro objetivo es una educación pública, laica y de calidad, de todos y para todos. Todo lo contrario que los angry verds
Pobrets, tots rabiosos perquè PP3 només els ha afegit unes 1.000 persones de més. Us han faltat un parell de 0 a les xifres. Majoria silenciosa EN CONTRA DEL TIL ( a que fot quan s'usen les vostres mateixes armes) Sorry Mates, you lose, you lost, you are not right #GràciesDocents, #NoalTIL, #JodonSuportalaVaga.
Si amb la dita "lliure elecció" el nostre poble hagués triat castellà o espanyol no haurien fet el decret del TIL, la qual cosa demostra que el seu objectiu és, clarament, l'eliminació de la llengua catalana.
Aquest Govern Balear que tenim, quan ha vist que la immensa majoria del poble elegia l’ensenyament en la llengua pròpia d’aquestes illes, cosa que ells no volien de cap manera, han girat de cantet, han deixa en tercer terme allò de la lliure elecció, i han imposat un decret TIL que, a més de fer impossible l’acompliment de la voluntat de la majoria, es veu tan mal engirgolat que els especialistes diuen que perilla d’abocar l’ensenyament a un fracàs sense precedents.