Moment de la lectura del manifest. Entre els assistents predominava el color blanc. | Teresa Ayuga.

TW
7
Anja Deelder és la portaveu de la plataforma Així NO! a Mallorca, un col·lectiu que s'apunta el mèrit de la formació del moviment de camisetes blanques que el diumenge 13 d'octubre aplegà a la plaça Major de Palma més de mil persones.
 
Afirmen que duen proposant des de fa un poc més d'un mes usar aquest color per a demanar la fi del conflicte educatiu i que "no s'utilitzi els alumnes" en la confrontació. En aquest objectiu diuen que han col·laborat puntualment amb el grup 'No vaig de vaga', una altra de les comunitats online immerses en la defensa del trilingüisme del Govern, que aquest passat cap de setmana féu la passa de sortir al carrer.
 
Segons explica a un comunicat, la seva iniciativa començà fa aproximadament un mes. "Al principi érem una mitja dotzena de pares i mares que decidírem donar veu als nins que estaven sofrint les conseqüències de la vaga indefinida a l'Educació de Balears. Vam escollir el color blanc per ser el color de la neutralitat per excel·lència", indica Deelder.
 
Al blog que han utilitzat per a expressar la seva opinió des de l'inici de les aturades als centres educatius hi ha comentaris a partir de dia 25 de setembre, passats nou dies des de la paralització del curs escolar, quan obriren al públic un manifest amb les bases de la seva reclamació: "Per una Educació Pública de qualitat, trilingüe i apolítica".
 
Negociació
Des d'aquest document reclamen a les parts implicades que "s'asseguin a dialogar i arribin a un acord", però que ho facin als despatxos, i no a les aules, incideixen. "Volem que les formes se suavitzin i que ambdues parts tinguin en compte les reivindicacions dels pares".
 
Un dels punts que més s'esforcen a remarcar és que "als nostres fills se'ls hauria de deixar al marge en tot moment de qualsevol negociació o conflicte polític. No volem que ens associïn amb cap partit polític o en qualsevol moviment que tingui cap altra finalitat que no sigui la protecció dels drets i la integritat dels nostres fills".
 
"Pensam que no s'han tingut en compte les repercussions que pot tenir, i de fet ha tingut per als nostres fills una vaga indefinida a l'Educació".
 
Insisteixen que entre el Govern i els representants dels docents en lluita hi ha els fills, i per aquest motiu, "quan prenguin una decisió o una acció ho han de fer pensant en ells".