Amb aquest cartell es crida a una concentració a favor de l'ensenyament trilingüe i contrari al pancatalanisme que ha intoxicat l'escola, segons 'Jo som salat'. | R.L.
La concentració a favor del Decret de tractament integrat de llengües (TIL) del Govern convocada per 'Jo som salat', i afavorida per la resta de sectors més o menys pròxims al Círculo Balear, es dura a terme avui a les 18.00 hores a la plaça Major de Palma.
Sota el lema, “Per la nostra identitat i una educació de qualitat, trilingüe i apolítica”, la protesta, que s'ha intentat revifar en les últimes jornades a algunes comunitats establertes a les principals xarxes socials, aplegarà ciutadans "a favor de la igualtat entre les llengües oficials i la introducció progressiva de l'anglès", en contra de la "manipulació" que segons ells ha envoltat la convocatòria de la vaga indefinida educativa, i que ha estat manejada pels sectors "pancatalanistes", que han penetrat a alguns centres i des d'allà han intoxicat l'opinió pública, asseguren.
Desvinculat de partits
Les veus baleàriques que animen a la manifestació, a la qual no hi assistiran, almenys a nivell oficial, com a partits, ni el PP ni tampoc UPyD, culpabilitzen en bona mesura de la deriva pancatalanista dels centres escolars als sindicats, a FAPA i a moltes Associacions de Pares i Mares, que "lluny de representar els interessos dels nins han promogut l'absentisme escolar i han dedicat fons de tots als docents en vaga, en molts de casos sense consultar ni votar la decisió degudament”.
Durant la concentració es llegirà un manifest en tres llengües, i s'aprofitarà per recollir firmes per demanar que desconvoquin la vaga de docents, que encara està suspesa. Des del grup impulsor de la iniciativa, 'No vaig de vaga', afirmen que "no s'ha pogut convocar cap acte a les altres illes, però hi ha gent tant de Menorca com de les Pitiüses que estan en contacte amb el grup i volen recollir firmes entre els pares d'allà".
Aquest sector insisteix que no hi ha cap organització política al darrere d'aquest esdeveniment, que només són pares preocupats pel futur dels seus fills i molestos amb la "utilització" dels alumnes com a arma de negociació en el context de vaga educativa. Així mateix insisteixen a demanar als assistents que "no duguin pancartes, banderes o camisetes amb lemes, només moltes ganes de fer una trobada cordial amb altres pares".
“Pel dret a una educació millor”
En els passats dies ha destacat també la campanya mediàtica favorable al TIL que ha iniciat el pediatre Jorge Muñoz, entorn al manifest “Pel dret a una educació millor”.
Ja que els pilars de la manifestació pro trilingüisme d'avui són “educació pública de qualitat, trilingüe i apolítica”, no es descarta veure a Muñoz, a més d'algun altre signant del seu document, a la trobada de la plaça Major.
42 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
A adoctrinar, a Corea, maestruchos
libertaddigital.com ..... *En primer lugar "para ser maestro en Finlandia la nota de corte en la Universidad es superior a 9 sobre 10, después tienen que realizar un máster para poder optar a la docencia" *Cada administración educativa es responsable de contratar a su profesorado y "allí no son funcionarios como lo entendemos en España; se les puede despedir, aunque no sea algo muy común". *La verdad es que no podríamos dar una sola razón. Lo primero que hay que apuntar es que no es un tema principalmente económico. Por ej. según datos de la OCDE, en 2010 el país nórdico gastaba (en paridad de poder adquisitivo) 9.162 dólares por estudiante de secundaria; en el mismo año, España gastaba 9.608 dólares por alumno.Y no, tampoco es el frío ni la cultura de los países nórdicos lo que les lleva a la excelencia educativa. Sus vecinos, Noruega o Suecia, invierten mucho más dinero en educación y no tienen sus excelentes resultados. Es te que canviar totalment es sistema.
Como es posible que los profesores defiendan un modelo de enseñanza fracasado,? La educación es el mejor patrimonio que podemos dejar a nuestros hijos, pero para algunos docentes parece que lo más importante es la formación del espíritu nacional. El TIL puede que no sea la solución pero es infinitamente mejor que el modelo actual.
Somos muchos los que estamos cansados de tanto paletismo pancatalanista. Espero que el TIL traiga un poco de luz en la educación, porque los docentes también son responsables de la mayor tasa de fracaso escolar de España
"és una cançó popular molt antiga i rès més"??? *Polèmica d'en Pep Gonella (1972). De F. de Borja Moll (escriptor).
Hi ha una veritat inqüestionable : l'ensenyament en una sola llengua ( castellà ) continua estant a la coa d'Europa. Igual que en dues. Vos imaginau en tres?. No és quéstió de número de llengues, sino de métode i mitjans. I al TIL no té ni métode ni mitjans ni cap ni peus. I no hi ha ningú que no vulgui parlar com més llengues millor.
Pep Gponella és una cançó popular molt antiga i rès més. Per internet hi ha penjada una història que com tot el que maneja aquesta gent és FALSA.
I jo que som pollencí, què punyetes trobau que he de fer...?
Pere Joan Lil. la i Mariona!!!!!! Em podeu dir qui era en Pep Gonella?
El problema de aplicar el modelo finlandés en Baleares es que tendríamos que separar a los niños según su lengua materna para que todos tuviesen las mismas facilidades de aprendizaje y evitar el fracaso escolar. Lo cuál a la larga supondría un problema social importante. Por eso creo que el TIL en Baleares pude funcionar. No estoy a favor de la discriminación de los niños para que puedan estudiar únicamente en su lengua materna como propone jamás.