Josep Ignasi Aguiló, Carlos Delgado, José Ramón Bauzá i Gabriel Escarrer Jaume a Magaluf, el passat 30 de setembre de 2011 durant la presentació del projecte hoteler. | R.L.
Els tres grans hotelers que s'han manifestat a favor de l'aplicació del TIL, tenen interessos concrets que passen per decisions polítiques de les institucions governades pel PP. Matutes, Barceló i Escarrer difícilment poden donar un 'no' a José Ramón Bauzá.
Les empreses Matutes sol·licitaren a principis d'any un decret llei, una llei de lectura única o una declaració d'interès autonòmic per agilitzar el Pla d'Excel·lència de la Platja d'en Bossa. Aquest projecte, amb una inversió calculada de 300 milions d'euros, pretén transformar i revitalitzar aquesta zona degradada d'Eivissa en un lloc de luxe. De fet, es presenta com la gran alternativa a la desestacionalització i al turisme de qualitat. El grup Matutes té també entre els seus objectius la construcció de camps de golf i un port esportiu.
El grup Barceló adquirí en 2006 per 36 milions d'euros la majoria accionarial de l'històric Hotel Formentor i la seva finca, de 1.200 hectàrees. Es tracta d'un espai natural i protegit. El projecte de Barceló passa per reformar l'Hotel, ampliar-lo, construir un edifici de congressos i noves piscines davant la mar. Des del Govern i l'Ajuntament de Pollença (PP) estan treballant per desbloquejar a partir de la permissiva 'llei Company' els problemes que presenten aquestes obres. La qüestió es si autoritzen Barceló a començar l'ampliació i reforma de l'Hotel sense esperar a la dotació de serveis de la urbanització.
Els interessos d'Escarrer que en aquests moments passen pel Govern es troben a Magaluf. Poc després de prendre possessió del càrrec, l'actual conseller de Turisme, Carlos Delgado va fer aprovar al Consell de Govern la declaració d'interès autonòmic per al projecte de Meliá Hotels Internacional, que permet la modernització dels hotels d'aquesta zona madura. El Govern es comprometé a donar tot el seu suport -i el de l'Ajuntament de Calvià (PP)- a aquest projecte de fortes implicacions urbanístiques i socials en la zona. La inversió, que es xifra en 135 milions d'euros, promet l'ocupació de milers de treballadors.
Es comenta que la intervenció del conseller Delgado, i de l'empresari turístic Alvaro Middelmann -promotors del Círculo Balear i membres d'honor de s'Acadèmia de sa Llengo Baléà- ha estat decisiva perquè els tres hotelers hagin entrat en la 'batalla del TIL'.
12 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
I ara també en sabran més els hotelers d'educació i pedagogia. Futbolistes, hotelers... quin serà el proper col·lectiu o persona que no tengui res a veure en educació que vulguin que els faci propaganda d'això? Na Belen Esteban? I la gent serà tan bendeita de perquè en du una pancarta un futbolista pensar que el TIL és bò? Encara serà que si? Mare meva!
... hahahahahahah què bo! i què no diran a canvi de diners?
¿Aixó que son els cuatre jenets del APOCALIPSIS ? ¿O cuatre cap de buines ?
I ara d'on surten aquest hotelers ? Què han fet ells per l'educació o la cultura ? Ja que es parla tant de comparacions amb altres països, per què no comparam quant aporten al sector les grans empreses allà i quant les d'aquí? Falten les constructores, un altre sector culturalment inexistent (pot ser amb una sola excepció). Ja seria sarcàstic que s'hi afegissin. Que diguin la seva, i tant! , lliurement, a veure què els hi semblaria que canviassin la Llei General Turística cada 4 anys ? o que un arribista els hi proposés un sistema de qualitat als seu hotels en el qual tot va bé, excepte que els empleats es planten amb una vaga? Els hotelers antics segur que recorden el decret que pretenia solucionar la estacionalitat turística, dels any 70, obligant als hotels a instal·lar calefacció central ! Faltaven enquestes demanant a la gent a veure si li agrada passar fred, per justificar-ho....Idò el TIL és això. Que ajudin els seus polítics explicant què és qualitat en un servei, la importància de planificar, d'elegir la gent adient, d'implicar els empleats,..... i què passa quan a un xulet li empaten les vases.
No eran catalans els primers hotelers? Els interessa Balears pel català o pels sous?
Una gran part dels pares, aquest si que són ostatges del docents.
Als estudis d´Hoteleria, s´hauria d´afegir l´assignatura d´Ètica per tal d´evitar que els futurs hotelers i directius d´empreses hoteleres, siguin com aquests explotadors i destructors de la fotografía.
I LO QUE HAN FET ELS DOCENTS QUE NO HO HA ESTAT TENIR PRESSONERS ELS NOSTRES FILLS????
Quina xusma! Aquesta gent vendria sa mare per poder.
Se venen per un plat de llenties, tenen poc honor i poc respecte pels ciutadans i els docents d'aquestes illes. Des seu pa en faran ses seves sopes.