Roda de premsa dels docents en lluita. 6 d'octubre de 2013. | Assemblea Docents Illes Balears (Youtube)

TW
2

L'Assemblea de Docents realitzà ahir una roda de premsa conjunta amb els sindicats (STEI, CCOO, ANPE i UGT) per a comunicar la tornada a les aules dels professors en lluita, que tornen a l'activitat, però no fan comptes afluixar amb les accions de protesta.

Aquestes persistiran i “el desgast a partir d'ara ja no serà per a les famílies i docents, sinó per a la Conselleria” afirmà Marina Llobera, responsable de la lectura del manifest.

Una nutrida representació de la comunitat educativa acudí a l'esdeveniment. A més dels representants dels sectors abans indicats hi eren Vicenç Rodrigo, president de FAPA, Neus Canals, en representació de l'Assemblea de l'escola concertada, Nicolau Dolç del Departament de Filologia Catalana de la UIB, Pere Ríos, president de l'Associació d'Inspectors d'Educació, la Plataforma d'Estudiants de les Illes Balears, Antoni Quintana d'ADESMA, els directors de secundària, Joana Maria Mas, de part de l'Associació de Directors de primària, Catalina Genovard de la Plataforma Crida, Magdalena González, de l'Associació de Mestres en Català, Maria Isabel Cerdó, de l'OCB, i finalment Mercè Picornell i Joaquim Valdivielso, de la Plataforma en Defensa de la Universitat Pública.

Política educativa
Els docents exposaren un document que analitzà la situació del conflicte educatiu i la "nefasta" política educativa del Govern, que segons ells ha provocat una vaga indefinida "contundent, que ja du tres setmanes", alhora que tragué en una jornada històrica més de 100.000 persones al carrer.

Per a l'Assemblea, una de les coses que han quedat clares rere aquest temps d'aturades als centres escolars és la "nul·la voluntat negociadora" de l'Executiu, a més de la intransigència pel fet de voler assolir un acord global i no anar tancant els punts en què sí que hi havia consens entre les parts.

Nova estratègia
A aquest acte públic s'informà que la tornada a les aules dels ensenyants coincideix amb l'inici d'una nova "estratègia de protesta" contra un Govern, que ha trencat el consens educatiu i ha actuat de forma autoritària.

Així mateix, recordaren que "davant les demandes de supressió de la Llei de Símbols", la resposta del Govern de Bauzá ha estat accelerar-ne la tramitació. "Aquest és un retrat del seu tarannà negociador", apuntaren

Per la seva part, Vicent Rodrigo, de FAPA, reiterà el suport de les associacions de pares i mares al sector educatiu i criticà que la Conselleria “ha estat onze dies a començar a negociar quan coneixien des de principi de curs la convocatòria de la vaga”.