“Esperam que la manifestació sigui la més massiva de totes les que hi ha hagut a les Balears”, així s'han expressat des de la Plataforma Crida en relació a la gran manifestació en defensa de l'educació pública convocada demà a les 18:00 hores a la Plaça d'Espanya de Palma. La marxa de la 'marea verda' escenificarà el rebuig a les polítiques del Govern Bauzá i el suport a la vaga indefinida dels docents.
Rosa Deyà, portaveu de la Plataforma, ha assenyalat que la protesta “serà un èxit” i reunirà més gent que la manifestació per la llengua de març de 2012, que va reunir més de 50.000 persones.
De cara a la nova reunió que tindran els representants dels treballadors amb la Conselleria de Educación, Cultura i Universitats aquest dilluns, Deyà explicà que desitgen que acabi la vaga indefinida de docents però volen que acabi “amb uns acords que afavoreixin l'educació pública de qualitat”.
Segons ha recordat, a més del TIL, cerquen arribar a acords en relació amb els pressuposts de les beques de menjador, transport i llibres, el calendari d'aplicació, el cobriment de baixes, la llei de Símbols i la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE).
"[...]l'ideal fóra adoptar, no ja la forma "Catalunya Gran", sinó senzillament Catalunya, per designar les nostres terres. Ara bé: aquesta aspiració ha d'ajornar-se sine die. Podem preparar les condicions materials i morals perquè, un dia sigui ja factible. I és per això que en certs moments caldria recomanar una cautela esmolada en l'ús de la paraula "Catalunya". Hauríem de fer els majors esforços per reservar-li en el futur aquella amplitud integral. És per aquesta raó que convé emprar sistemàticament la denominació "el Principat"[...] Al cap i a la fi, en tot aquest problema del restabliment d'una terminologia col·lectiva apropiada, la victòria sobre els anacrònics prejudicis particularistes ha de ser guanyada a força de reiterar les fórmules escollides i procedents, i a força d'acostumar-nos i acostumar els altres a utilitzar-les d'una manera metòdica. No ens hem pas d'enganyar: es tracta d'una qüestió de rutines. Contra la rutina creada en els temps de la nostra disgregació com a poble, hem de crear-ne una altra que resumeixi la nostra voluntat de reintegració. [...]"
Joan Fuster, "Qüestió de noms" (1962)
Ara ja és factible, el futur ja és aquí. Tots quants tenim voluntat de reintegració ja hem superat "la rutina creada en els temps de la nostra disgregació com a poble" i, gràcies a tots aquells qui ens han preparat "les condicions materials i morals" perquè ho sigui, de factible, ens hem acostumat a utilitzar metòdicament el corònim Catalunya amb l'amplitud integral que li correspon, això és, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer. També, empram sistemàticament la denominació "el Principat" per referir-nos a les quatre províncies de la Comunitat autònoma espanyola, dita "Catalunya" per la legalitat estatal ocupant i per tots quants no han aconseguit, encara, "la victòria sobre els anacrònics prejudicis particularistes".