Instant de l'entrevista d'El Gran Wyoming al portaveu de la Plataforma Crida. | La Sexta.

TW
6

Un altre gran mitjà de comunicació espanyol posa la seva mirada en el mogut inici de curs escolar a Balears. El programa 'El Intermedio' de La Sexta tractà durant uns minuts al seu programa d'aquest dimarts 25 de setembre la vaga de docents a les Illes, que ja fa més d'una setmana que dura.

La periodista catalana Sandra Sabatés i el popular presentador El Gran Wyoming dedicaren part del seu espai a explicar la situació que viu l'educació a l'Arxipèlag de cara als espectadors poc familiaritzats amb aquest conflicte. Repassaren les paraules de Toni Nadal, l'entrenador i oncle de Rafel Nadal, que el dia anterior havia estat entrevistat al programa 'Hora 25', de la Cadena Ser, i on va expressar el seu suport incondicional a la vaga dels professors.

També destacaren que l'Executiu balear predica el trilingüisme però no compleix amb ell. Per a defensar aquest argument mostraren una imatge del portal corporatiu de la Comunitat, que es pot veure perfectament en català i castellà, però quan es pretén traduir a l'anglès no ho permet. Recordem que el Govern va suspendre aquest servei rere diverses notícies que apuntaven a traduccions estrambòtiques.

Notícies relacionades

A més, recordaren alguns fragments del polèmic escrit a la premsa del diputat menorquí del PP, Antoni Camps, en el qual hores abans de l'inici de l'aturada educativa ja la criticava pel seu tarannà 'polític', a més de celebrar que almenys així sabrien "amb noms i llinatges" qui eren els participants en la lluita contra les reformes del Govern.

Per altra banda, es reservaren uns minuts per als docents en lluita. Un grup de camisetes verdes instal·lades a un dels cèntrics carrers que envolten el Parlament, on hores abans s'havia viscut una altra protesta històrica, expressà en directe la seva visió del conflicte per boca d'un portaveu, Guillem Barceló, que reivindicà que al darrere de la vaga hi ha un suport majoritari de la societat, i defensà que "no són un grup de catalanistes", sinó que el moviment és molt plural.

Això es déu, segons explicà, al fet que l'aturada no just condemna l'arraconament a les aules de la llengua pròpia de les Illes per part del Decret de llengües. També es fixa en el context de retallades que fa dos anys que els centres suporten, i allò que implica pel que fa a les seves condicions professionals, i l'empitjorament de la tasca educativa que comporta i que repercuteix en els alumnes.