Camps responen al seu assessor, ahir, durant el ple. | Miquel A. Cañellas

TW
14

La consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps, no va estar sola durant el ple parlamentari d'ahir en què s'havia de convalidar el Decret de tractament integrat de llengües (TIL) i en què havia de defensar davant de l'oposició la importància del projecte.

Després de la seva intervenció, un dels seus assessors, Juan Domínguez, li va escriure a través d'un missatge de Whatsapp, “com ha anat l'exposició del Decret”. Camps, com es pot veure a la imatge, li va respondre “ha anat bé. He vingut a xerrar del meu llibre.Ok”. Al que el seu assessor li respon, “perfecte. Tindrem temps d'anar a dinar?”. I ella li diu, “justet!!!”. La resposta de Camps recorda a les mediàtiques paraules que li va dir Francisco Umbral, a Mercedes Milà, durant una entrevista al programa, “Queremos saber”.

Camps, després de la seva exposició, també va rebre mostres de suport del secretari d'Educació, Guillem Estarellas, que s'interessà per com estava anant el plenari. Cal recordar, que Camps i Estarellas, defensaran el Decret de llengües avui a IB3, a partir de les 21.35 hores.

Camps defensa el Decret de Bauzá
La consellera Camps va ser l'encarregada d'explicar el Decret de Bauzá davant d'una oposició encesa i amb una marea de camisetes verdes a l'exterior del Parlament, clamant en contra de la seva aplicació.

Camps afirmà que el Decret té “com a única finalitat que els estudiants obtingin les competències en les dues llengües oficials” i assegurà que la suspensió de l'annex i de les instruccions per part del Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJI) va ser una qüestió “merament per una qüestió formal”.

Tots els centres havien presentat els seus projectes lingüístics i tot estava a punt per començar ja dia 2 de setembre, assegurà la consellera Camps. Per això el Govern es va veure obligat a fer un Decret llei d'urgència, segons paraules de la màxima responsable educativa de la CAIB.

Camps, durant la seva intervenció, també va assegurar que han deixat oberta la porta “a redactar un nou decret pel pròxim curs, perquè l'important era posar enguany en marxa el TIL”.

Després de fer una exposició tècnica i jurídica, la menorquina, defensà que “tots vostès han tingut responsabilitats i han pogut solucionar els resultats dels alumnes i no ho van fer, estem una situació d'alarma”.

“Els nostres alumnes tenen els pitjors d'Espanya i gairebé de tota Europa i aquest Govern no es resignarà en no defensar allò que vol”, explicà.

Ja per acabar, Camps explicà que “el Decret TIL no està en discussió i és plenament vigent” i que mai s'ha aixecat de la taula de negociació.

L'oposició
La cap de l'oposició, Francina Armengol, lloà "l'actitud de la comunitat educativa" just començar la seva intervenció, per just recordar després, que la Llei Orgànica d'Educació (LOE), “encara és vigent i té en compte la participació de la comunitat educativa”.

“La vaga és un fracàs absolut d'aquest Govern, una vaga educativa i per això li demano que destitueixi aquesta consellera que ha reconegut no saber-ne res d'educació”, exigí Armengol.

“Vostè ha construït una autopista de l'educació que condueix en sentit contrari i això és d'urgència social”, li recriminà la socialista al president.

Segons Armengol, hi ha centres que “només podran fer un minut d'anglès” perquè no tenen prou recursos. A més, assegurà que hi ha centres, "com el Joan Miró de Palma que han reclamat més professors d'anglès" i Educació els hi ha dit que “no”.

Per la seva banda, el portaveu de MÉS, Biel Barceló, ha assegurat que el que vol el PP “són alumnes submisos i que segueixin com un ramat”. Barceló també explicà durant la seva intervenció al ple que Bauzá només té “els seus 34 diputats per tirar endavant el Decret” i cap membre de la comunitat educativa.

Ja abans de les votacions, la portaveu del PP, Mabel Cabrer, demanà a Francina Armengol, que demanés disculpes per insultar a Aina Aguiló i dir-li que “ella no respondria a una diputada del PP que no sabia qui era Ramon Llull”.