Entre els temes a tractar per l'assemblea hi ha les accions que des de la plataforma dels directors han realitzat durant tot el mes d'agost en relació als caps dels instituts menorquins expedientats, un tema que està acaparant bona part de l'atenció mediàtica dels últims dies, i que ha contribuït a donar arguments a la celebració d'una vaga indefinida a l'ensenyament balear.
Un altre punt destacat a analitzar per l'assemblea serà l'inici del curs escolar. El president dels directors de secundària, Antoni Quintana, troba important per a calmar els ànims dins el món docent que Educació compleixi el seu compromís i no expedienti cap altre membre de l'ensenyament illenc, i també que readmeti els directors amb mesures cautelars. Quintana destaca com un dels majors impediments per a retornar la normalitat al sector la "incapacitat" de la consellera per a negociar res.
En acabar la reunió està previst que els dirigents ofereixin una roda de premsa per a donar a conèixer la seva postura.
Precisament, la cita té lloc just l'endemà que la Unió Obrera Balear sol·licités la dimissió en bloc dels equips directius de tots els centres educatius de les Illes, un gest que segons ells seria solidari amb la situació dels tres companys expulsats injustament per la Conselleria d'Educació.
Crítiques
Una part de la comunitat educativa en lluita ha rebutjat la 'tebiesa' d'aquestes associacions a l'hora de rebutjar l'actuació del Govern amb els directors institut expedientats a Menorca.
Si bé és cert que en les últimes setmanes l'opció de l'associació de directors ha estat el silenci, el passat 6 d'agost emeteren una nota pública on contestaven els arguments usats per la conselleria per justificar les sancions i reclamaven el tancament immediat dels procediments disciplinaris.
"Aquesta controvèrsia la resoldran els tribunals i tots ens haurem d’atendre al seu dictamen, però mentre, tres col·legues d'instituts de Maó han estat suspesos d’ofici i sou per dubtar de la legalitat de les Instruccions i aplicar, amb bon criteri, allò que diu l’ordenament superior", dèia literalment aleshores l'estament dels directors associats.
6 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Formar part d'un equip directiu no és cap meravella a nivell individual si no et permet dur a terme els projectes de centre en què creus o mantenir el clima i l'actitud que desitges. La feina, la responsabilitat que suposen els càrrecs de direcció dels centres educatius no són cosa d'aferrar-s'hi per fer fortuna, així que realment podem fer un petit acte de fe amb els directors i creure que han decidit quedar en favor de tots. Hem de tenir en compte que el més arriscat ara mateix és romandre a la direcció i mantenir el pols amb la Conselleria i el Govern, ja que es juguen no només el càrrec sinó també la plaça de professors (com ha passat amb els directors de Maó, de moment). Ara bé, si resulta que ara es posen de bones amb la Conselleria per por o per quedar bé, ja podrem dubtar de la seua honorabilitat.
Creo que la mejor acción es un apoyo total por parte de todos los directores de los centros de las Illes.Serán momentos muy duros, y es por eso que la solidaridad debe estar presente.Apoyaré con lo que pueda, procurando que mis nietos y sus padres sean solidarios y se unan a esas reivindicaciones.No se puede ceder, que está en juego el modelo educativo.
Jo també trob que haurien de dimitir en bloc.
El mon educatiu no tan sols és dels Mestres, alumnes i professors, i molt manco de cap conselleria. Es també de tots els ciutadans que directa o indirectament en som efectats. A mi i en general sempre m'han merescut respecte les persones que han decidit dedicar la seva vida a formar altres persones, i quan veig que ni hi ha que arriben a ser repressaliats per portar endavant aquest alt nivel de civilització, també sento la necessitat de defensar-los. Enhorabona! i força!
Una reacció col·lectiva seria clau per aturar l'abús que practica el govern amb impunitat. No només seria un acte de solidaritat amb tres companys (recorda: demà pots ser tu!), sinó que seria un acte de deontologia professional, perquè la dimissió voluntària deixaria clar que les direccions no volen ser còmplices d'aquesta caça de bruixes. No fer res, en canvi, els deixa a la trinxera dels agressors.
Tota una comunitat educativa en lluita, demostrant una gran digitat i vosaltres l'associació de directors...asseguts a la cadiral. Una autèntica vergonya.