TW
19

L'Institut de Política Familiar de Balears (IPFB) ha posat en marxa una campanya favorable a la implantació del decret de llengües i, sobretot, contrària a la iniciativa col·lectiva de molts docents d'avançar cap a una eventual vaga indefinida coincidint amb l'inici de les classes.

D'aquesta forma, l'IPFB ha llançat una campanya a les associacions de pares dels col·legis de Balears que compta amb un lema trilingüe: 'No amb el meu fill, Not with my son, "No con mi hijo"'.

Segons l'organització presidida per Agustín Buades aquest moviment té a veure amb la incertesa de la convocatòria d'una vaga indefinida de professors a Balears. Segons això l'IPFB vol conscienciar els pares que una vaga seria "molt perjudicial per al rendiment acadèmic dels fills".

En conseqüència, esperen que els progenitors "pressionin els professors perquè utilitzin altres formes de reinvidicació i no se serveixin del rendiment escolar dels alumnes com arma de pressió".

"La preocupació davant l'amenaça de sabotejar l'inici escolar que s'està pregonant des de diversos sindicats, assemblees de professors i algunes associacions de pares i mares d'alumnes fa que l'ansietat o intranquil·litat de les famílies de Balears continuï in crescendo. La psicosi que s'està preparant per a dilluns que ve 16 amb la convocada vaga de docents, o fins i tot amb l'advertiment de la vaga indefinida, segueix perjudicant els de sempre: els alumnes de Balears i els seus familiars", explica l'entitat mitjançant una nota.

Contundents arguments
L'atac contra els docents que es mostren partidaris d'organitzar l'aturada és directe. Així, el comunicat de l'IPFB es qüestiona per què si el dia de l'inici del curs és aquest dilluns i si a més no hi ha infants a les escoles a qui perjudicar amb l'aturada aquesta no s'ha començat avui.

"Les famílies pensam que no és el mateix deixar de cobrar un dia en el qual no tens nins a classe que tenint-los. Ens sorgeix aquesta contradicció entre si de veres se cerca el bé dels alumnes de les Illes, el bé de les butxaques o el rèdit electoral del teu partit polític afí", insisteix.

La nota amb la qual volen difondre aquesta campanya es pregunta a més "si començar a implantar de manera gradual un projecte com el TIL és tan nociu per al nostre fills com insisteixen molts representants sindicals, docents, polítics i els seus mercenaris".

"Tan perjudicial és que el 25% dels alumnes de Balears comencin ja a donar algunes assignatures en anglès perquè les pròximes generacions no es trobin amb el problema de ni poder mantenir una conversa amb un estranger?", es demana retòricament aquesta organització, seguint fil per randa l'argumentari popular en aquesta qüestió.