Llengua

El Consell Escolar de Menorca insta el Govern a derogar el TIL

La comunitat educativa de Menorca es mostra en contra de les reformes del PP. | laura pons bedoya

TW
3

El Consell Escolar de Menorca aprovà la setmana passada una resolució per instar a la Conselleria d'Educació a derogar el Decret de Tractament Integral de Llegües (TIL). L'organisme educatiu, en el qual s'hi troben representats els diversos sector, també insta el Govern Bauzá a treballar "en el desplegament de polítiques que, des del realisme i el consens, facin possible i efectiva la consecució de l'objectiu de millorar la competència lingüística en anglès".

El document aprovat pel Consell Escolar, a instància de la FAPA, considera que la implantació del TIL tindrà efectes molt "negatius". En primer lloc, considera que es "banalitza l'aprenentatge de l'anglès", ja que el nivell B2 que s'exigeix al professorat "és absolutament insuficient per fer una classe de qualitat". A més, consideren que la manca de comprensió de l'idioma pot entorpir les classes i l'adequada compressió dels infants.

En segon lloc, el document considera que l'objectiu d'incrementar la competència dels alumnes en
anglès "no depèn de més normes, sinó de més recursos, necessaris per formar els professors i per dotar els centres de les condicions organitzatives que facin possible la posada en marxa d'un pla d'aquestes característiques".

Notícies relacionades

En aquest sentit, els representants del Consell Escolar consideren que el TIL "és fruit de la improvisació" i ha obligat als centres "a fer de pressa i corrent" el projecte lingüístic, "sense el temps mínim necessari per debatre-ho de forma seriosa entre el professorat i amb les famílies".

Finalment, segons el Consell Escolar, el decret "disminueix la presència de la llengua pròpia de les Illes Balears" i es troba mancat dels "recursos extraordinaris necessaris" per la implantació de la tercera llengua.

Rebuig de la nova normativa
En aquest sentit, Josep Castells, president de la FAPMA, assegurà que "es demostra que el clam contra e TIL és majoritari i compartit entre tots els sectors de la comunitat educativa de Menorca. El rebuig és compartit fins i tot per sectors vinculats al Govern". "No volem que per motius ideològics i partidistes aliens a l'educació es jugui amb el futur dels nostres fills. El TIL, per la seva precipitació i manca de reflexió i consens, és una agressió al bon funcionament dels centres, que ja està en un equilibri molt precari degut a les retallades", afegí.