La comunitat educativa d'Eivissa valora negativament el curs d'enguany. | GERMAN G. LAMA

TW
2

La comunitat educativa d'Eivissa es troba en peu de guerra. La FAPA, la Federació d'estudiants FADAE, els Sindicats de professorat i la Coordinadora de Professorat Preocupat, valoraren ahir a Vara de Rey el curs 2012-2013. Els docents, els pares i els alumnes coincidiren a assenyalar que les "desastroses actuacions" del Govern Bauzá "han provocat deficiències que difícilment tindran tornada enrere" i no descartaren sumar-se a la possible convocatòria de vaga indefinida de setembre.

Els representants de les diferents entitats llegiren un manifest en el què destacaren que les retallades educatives han afectat la qualitat de l'ensenyament i la dinàmica de molts centres. A més, consideraren que el Govern "ha orquestrat un pla de lleis i decrets" amb el què demostren que en cap cas "han treballat per mantindre i fomentar una educació de qualitat".

Notícies relacionades

En aquest sentit, la comunitat educativa d'Eivissa considerà que les lleis de símbols i de convivència pretenen "anul·lar el dret d'expressió a les aules". Segons asseguraren, són unes normes que ja no tenen cabuda "en la societat democràtica del segle XXI". Amb tot, consideraren especialment "regressiu" el Projecte de Tractament Integral de Llengües (TIL) que vol "arraconar la llengua catalana i a costa d'això portar els alumnes al fracàs escolar, imposant la llengua anglesa als centres sense un pla previ de formació tant del professorat com de l'alumnat".

La comunitat educativa també considerà que l'avantprojecte de la Llei de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE), engegada pel ministre Wert, és un "retrocés del sistema educatiu a èpoques predemocràtiques, amb una proposta mercantilista de l'educació que tracta l'alumnat com a mercaderia al servei de la competitivitat econòmica, que fomenta el servilisme i esborra la igualtat d'accés a la contractació docent". "Aquesta és una reforma no nascuda del consens, impròpia del segle XXI i que no dóna cap solució al denominat fracàs escolar d'un país que vol arribar al nivell d'altres països europeus", asseguraren. "Les modificacions que inclou l'avantprojecte també són nefastes per al futur de l'educació, ja que s'orienten cap a la progressiva privatització del sistema educatiu", van concloure.

Finalment, els docents i les famílies consideraren que si no hi ha cap canvi "el proper curs encara serà pitjor". Per això, ja estan preparant un seguit de mobilitzacions per a després de l'estiu, sense descartar "cap opció". Així, també hi contemplem "la vaga indefinida a partir de setembre, si no hi ha una negociació i un consens entre tota la comunitat educativa".