Una comissió judicial tornà a visitar ahir el domicili de Maria Antònia Munar a Costitx. | Pere Bota

TW
1

La Fiscalia Anticorrupció seguirà el rastre dels doblers del pressumpte suborn de Can Domenge en paradisos fiscals, al no trobar res dels quatre milions d'euros en els domicilis de Maria Antònia Munar i Miquel Nadal, dos dels dirigents polítics assenyalats per Bartomeu Vicens com receptors de 600.000 euros cada un.

Vicens confessà que ell també va rebre aquesta quantitat, mentre que dos milions anaren a les arques d'Unió Mallorquina i 200.000 euros més a la butxaca de l'empresari Pedro Ferrà Tur, adjudicatari dels terrenys junt a la catalana Sacresa. Bartomeu Vicens va fer aquesta confessió, després de canviar d'advocats i veure d'aprop la possibilitat que la seva esposa anàs també a presó.

Les comissions judicials desplaçades dilluns i ahir als domicilis de Munar i Nadal no trobaren doblers a les caixes fortes de l'ex presidenta d'UM i de l'ex conseller de Turisme. En canvi, els agents s'inacautaren de diversa i abundant documentació. En aquest sentit, la pròpia Maria Antònia Munar declarà dilluns, una vegada finalitzat el registre al seu domicili, que la Policia se n'havia duit "retalls de diari i escritures".

Els bens dels acusats en el cas Can Domenge, en el que s'investiga la venda del solar, ja han estat objecte d'una investigació patrimonial que no ha desvetllat l'enriquiment sobtat de cap d'ells. A més, les seves propietats estan embargades.

Comissions rogatòries

Anticorrupció sol·licitarà al jutge designat per investigar el pressumpte suborn de Can Domenge, que lliuri comissions rogatòries a paradisos fiscals, on es sospita que els acusats han traslladat gran pat dels quatre milions d'euros, tot això, sempre segons la versió de Vicens. La confessió de l'ex conseller insular s'està investigant sota secret, i una de les primeres diligències serà la de citar com imputats d'un delicte de suborn a Munar, Nadal, Vicens, Ferrà Tur i els propietaris de Sacresa. D'altra banda, el pròxim cinc de juny està previst que es celebri el judici del cas Can Domenge, més de cinc anys després que tingués lloc la primera operació policial. La instrucció d'aquesta causa fou desenvolupada per la titular del Jutjat d'Instrucció 12, Carmen González.

El judici és ben probable que comenci amb una possible petició de suspensió de les sessions per part de les defenses. Diversos lletrats coincideixen en que els nous fets relatats per Vicens no puguin ser jutjats per separat al frau en l'adjudicació del contracte. D'aquesta manera, sol·licitaran que totes les actuacions retornin al jutjat per una instrucció suplementària. La Fiscalia s'oposa a aquesta possibilitat i vol dur el suborn com una altra causa.

D'altra banda, la comissió judicial retornà ahir a Costitx per completar el registre iniciat dilluns a l'habitatge de Maria Antònia Munar. El motiu és que una part de l'inmoble no es va poder inspeccionar en la primera visita perquè en ella consta com a copropietària una familiar de l'ex presidenta del Consell.

Aquesta persona no va poder estar present dilluns en el registre, un fet imprescindible quan es realitza aquesta diligència judicial. Així, va ser ahir quan acabaren les actuacions judicials a Costitx.