La trobada es va dur a terme a l’edifici Ramon Llull de la UIB ahir a partir de les 18 hores. | Marcos Carreras

TW
28

La comunitat educativa es rearma contra el decret de tractament de llengües del PP i ho fa de manera unitària. La UIB acollí ahir capvespre la primera trobada de professors, alumnes i pares per tal de coordinar les accions legals i reivindicatives per evitar que el decret entri a les aules el pròxim curs.

El decret de llengües que planteja el Govern és totalment "inaplicable, ja que parteix d'una idea política i sense encaix pedagògic", reflexionà Maria Antònia Font, del sindicat STEI-i. Segons els presents, el decret que vol introduir el trilingüisme a les aules neix amb "la falta de consens i el rebuig de la majoria de la comunitat". És per això que "aquesta normativa genera i generarà molts problemes i gran dificultats en la seva aplicació". A parer seu, "és una irresponsabilitat per part del Govern de les Illes Balears canviar models educatius que funcionen i que tenen el suport de la majoria per canviar-los per normatives poc madures, mal planificades i que creen enfrontaments i crispació social, de la qual cosa és únic responsable el Govern balear".

Notícies relacionades

Des de l'STEI-i explicaren que ells tiraran endavant la impugnació del decret i demanaran la suspensió cautelar de l'annex 1, que desenvolupa el calendari d'aplicació de la norma. Tots els assistents es mostraren d'acord de posar en marxa de manera immediata accions per evitar que els centres educatius acatin el nou decret. Algunes de les iniciatives seran els fulls de discrepàncies que podran presentar els funcionaris a la Conselleria d'Educació.

El professorat de la UIB present a la reunió d'ahir també es mostrà implicat en la defensa del català i anuncià que realitzaran un estudi sociolingüístic per demostrar la situació real del català a les Illes i la necessitat que sigui plenament present a les aules.

Les xarxes socials també són un bon termòmetre per mesurar el grau d'indignació de la ciutadania. A Change.org s'ha posat en marxa una petició per reclamar la retirada del decret i de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE). De moment, ja han recollit més de 1.400 signatures a favor de l'escola en català.