D'aquesta manera, Camps deixa constància que ha vingut a ocupar el càrrec de l'exconseller Rafel Bosch per complir la intenció del Govern de José Ramón Bauzá d'eliminar del sistema educatiu la possibilitat que hi hagi immersió lingüística. La consellera considera que l'entrada a les aules del Decret de tractament integrat de llengües servirà per millorar "les dades relatives al nivell escolar dels nostres fills".
Camps explica en aquesta carta oberta a les famílies que "he acceptat aquest nomenament amb tota consciència de la responsabilitat que suposa i convençuda que la formació dels nostres fills és l'eina bàsica i essencial que els garanteix un futur d'oportunitats".
Amés a més, diu que, "com a mare, reconec que l'àmbit familiar té una influència decisiva en el procés d'aprenentatge, i per això la meva intenció és mantenir un diàleg fluid i constant amb les famílies, des del primer moment".
Amb aquest objectiu, la Conselleria ha posat en marxa un correu electrònic, educarenfamilia@caib.es, perquè les famílies puguin fer-hi arribar consultes, dubtes o suggeriments.
En aquesta salutació, la substituta de Bosch no parla en cap moment de la seva experiència, i és que Camps ja reconegué el mateix dia de la seva presa de possessió que "tinc la mateixa experiència en aquest àmbit que qualsevol altra persona".
Camps va ser directora general de Treball i Salut Laboral del Govern de les Illes Balears a partir de 2011. És llicenciada en Dret per la Universitat de les Illes Balears i agent de la propietat immobiliària. Des del 1990 fins al juny del 2011 va exercir com a advocada en el seu despatx a Ciutadella.
Camps participà ahir en el Consell de Ministres d'Educació, Cultura i Esports europeu duit a terme a Brussel·les. Concretament, ella és la representant de les polítiques de Joventut de totes les comunitats autònomes d'Espanya i de l'Estat espanyol mateix.
La consellera Camps ha viatjat a Brussel·les amb la directora d'Ordenació, Innovació i Formació Professional, Isabel Cerdà; la consellera d'Educació de la Representació Permanent d'Espanya a la Unió Europea (REPER), Ana Prejigueiro, i el conseller autonòmic de la REPER, Julián Talens. La seva missió és traslladar als representants dels diferents països participants en la trobada el consens al qual han arribat les comunitats autònomes espanyoles en aquest àmbit.
31 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
UFFF com els costa entendre les coses a aquesta xusma PPera! A mem si ho entenen d'una vegada: un model bilingüe o trilingüe NO vol dir que es facin el mateix número d'hores en cada llengua. Això NO funciona. Vol dir dedicar més hores a la llengua que els infants NO conèixen. I això va per les llengües oficials. Les llengües estrangeres, que són per fer feina, o per viatjar, o per cercar informació per internet, o per lligar a una discoteca, no tenen perquè tenir un tractament igualitari. S'han d'entendre, s'han de tenir nocions de conversa, s'han de poder llegir i escriure, però d'aquí a dedicar hores i hores perque els nostres fills i filles parlin anglès com si haguessin nascut a Manchester, i això els llevi temps per conèixer el món que els envolta, o que no aprenguin la seva llengua.... és pixar fora del test!
Un altra panxacontenta.....
Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en la llengua cooficial distinta del català o LEPE (Lengua Española Propia de España). I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no és útil ni necessari.
@hota: És més urgent que tu aconseguesquis el nivell A de català.
Que se Conselleria se posi totduna a eleborar una llei que obligui a els mestres a treurerse el angles C. A un any per nivell. Tenen tres any. Aveure meam si el s hi fuig es peperro i se monomania des catala
Ja que vos hi heu posat senyors del Govern, jo prohibiria el Català i a la gent que el`parlàs els feria apallissar. Almanco veurieu quecap mesura no serveix per erradicar-lo, i com més en fareu, encara prendrà més força.
Era ben hora que des de la Conselleria es prengués aquesta iniciativa. Molt d'ànim Senyora Consellera! A la fi em sentiré recolzada per l'autoritat en exigir que es respectin els meus drets lingüístics en la mateixa mesura que es respecten els dels que usen el castellà. Estam d'enhorabona!
Senyors del PP. Per què no vos deixau de comèdia d'una vegada i feis que el català sigui optatiu? Si total, als vostres votants no els interessa aprendre'l. Entendre'l una mica i va que xuta. Feis una llei del tipo-LAPAO, quedaria molt bé. Idò això, català optatiu i no a l'escola (on basta que se xerri en es recreo), sinó als clubs d'esplai !!! Tanmateix, només vos serveix per a xerrar amb sa vostra padrina !!!
De Camps a "Campos" la diferencia es un 0 Unaltre A.P.I. es potecari vol vendre cualque cosa ? El PP de Espanya es com el Madriz de Espanya abans de comensar, ja el tenen tot GUANYAT I ARREGLAT, i la realitat, diu................lo contrari.
Mestre i Mestra d'escola. Mestressa és la dona d'un menestral, de casa, o de mestre amb un Ofici.