Els sindicalistes, ahir recollint els materials a l’antic Servei d’Ensenyament en Català, a l’edifici de Geranis de Palma.

TW
67

La Conselleria d'Educació no sap què fer amb els materials didàctics del Servei d'Ensenyament en Català, eliminat fa uns dies amb la nova reestructuració del Govern.

Fins ara, entre les funcions del Servei hi havia les d'elaborar materials didàctics per als centres d'educació Infantil, Primària i Secundària i, segons les possibilitats, fer arribar als centres els materials necessaris per atendre els alumnes nouvinguts pel que fa a l'ensenyament de llengües.

Això ha suposat que el Servei hagi generat una gran quantitat de material durant els darrers 20 anys, el qual la Conselleria ha deixat abandonat a l'oficina que tenia el Servei a l'edifici de Geranis, al centre de Palma.

Notícies relacionades

Des del sindicat FE-CCOO alertaren ahir que la intenció d'Educació no és redistribuir els materials entres els centres educatius, i és per això que el sindicat mateix en demanà tres lots per poder-los distribuir entre les escoles. Ahir, anaren fins a Geranis, on els va rebre l'excap del Servei, Felip Munar, qui els n'entregà només un lot, amb jocs i llibres, perquè els infants puguin treballar l'aprenentage del català. El sindicat ha fet una crida a tots els centres educatius perquè reclamin els materials que Educació no fa comptes posar en circulació.

De moment, el Servei ja està desmantellat i només mantenen dues persones de l'equip de set que hi tenien. La resta de personal es reincorporà ahir mateix al centre educatiu on tenen la plaça fixa. La supressió d'aquest servei ha generat nombroses crítiques per part de sindicats, partits polítics de l'oposició i entitats com l'OCB. El Servei també s'encarregava d'assessorar els centres educatius en matèria de tractament de llengües, en l'estudi de les necessitats lingüístiques i, en concret, sobre els projectes lingüístics de centre. A més a més, coordinava les comissions de normalització lingüística.

Ara, qui farà en part totes aquestes tasquestes serà el nou Servei de Tractament Integrat de Llengües, que ocupa un despatx just al costat de l'antic Servei d'Ensenyament en Català.

Amb aquest canvi, l'Institut d'Estudis Baleàrics també assumirà la tramitació dels títols de reciclatge dels professors, les exempcions d'avaluació de la llengua catalana i les homologacions de català amb els ensenyament reglats, que fins ara realitzava el Servei.