Per poder arribar a presentar un document de pacte, el PPha organitzat una ponència d'estudi, que es farà uns dos cops al mes durant un any i mig. La intenció és que dins de les comissions d'Educació del Parlament es pugui portar un expert en la matèria que pugui "nodrir amb les seves aportacions la Comissió de Cultura, Educació i Esports", que serà l'encarregada de redactar el text final del pacte.
El primer convidat, dimecres passat, va ser el president del Consell Escolar de l'Estat, Francisco López Rupérez. Durant uns 30 minuts, l'expert va exposar, només davant dels diputats del PP que hi eren presents, la seva visió del sistema educatiu i respongué les preguntes que li varen fer els populars. Per Rupérez, el Decret de tractament de llengües "és un encert". Afegí que "si s'aconsegueix implantar un trilingüisme real en l'aprenentatge, estarem preparant les generacions del futur".
El president del Consell Escolar també va parlar de la doctrina que planteja el Tribunal Constitucional, que exposa que "les administracions educatives de les comunitats autònomes, amb llengua cooficial diferent del castellà, han de garantir el dret de tots els alumnes a rebre ensenyament en els dos idiomes cooficials com a llengües vehiculars i d'aprenentatge, adaptant-se, però, a la realitat sociològica de cada territori, però assegurant, en tot cas, la utilització d'ambdues llengües cooficials a través de la corresponent programació educativa".
7 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Esperpèntic. I ells mentre, aplaudint-se ells mateixos.
Realment no debaten res, impossen...
No saben que volen i per descomptat, tampoc saben com dur-ho a terme. I mentre tant els professionals, que relament sabem de que va la cosa estam espantats de veure com deixaran el sistema educatiu... perquè quan d'aquí a un o dos anys se'n vagin, qui arreglarà tot aquest desastre? Perquè, algú sap d'algun lloc on un infant hagi aprés una llengua amb la metodologia AICLE? No, perquè això no funciona. Només és un invent per fer anglès amb mestres que no saben parlar-lo. El TIL és un fracàs ara i ho serà d'aquí a deu anys.
I com es fa un pacte en solitari? Això diu el PP? No és pot pactar sense interlocutor.Ni pot haver-hi democràcia amb una sola veu, i a més imposada.
Més que l'educació dels escolars al PP l'interessa més retallar l'ensenyament en Català. És un objectiu que ve d'enrere i no volen afluixar fins aconseguir-ho. Tot les propostes de pacte que fan, són vuits i nous i cartes que no lliguen.
Els pactes polítics (per l'educació, per la cultura, per la sanitat, per combatre l'atur...) els fa un partit amb ell mateix?
Mentre ells es barallen, no s'entenen i en fan ús interessat - no ve d'ara -, els professionals fan tot quan poden per dur endavant l'educació de bon de ver.