TW
6

Que la política sanitària es regeix darrerament per criteris economicistes era conegut i que està subordinada al compliment de l'objectiu de dèficit, també. Però allò que no es coneix tant és com es prenen les decisions en el dia a dia ni la fredor amb què es prenen mesures que tenen efectes sobre la salut dels ciutadans. Les actes del Consell de Direcció del Servei de Salut, que ara s'han donat a conèixer, retraten la situació.

Comprenen el període entre abril i juliol de 2012, quan Martí Sansaloni encara no era conseller, i posen de manifest com es decideix no proporcionar un medicament a determinats pacients per motius econòmics, com es bloquegen contractacions amb els mateixos arguments, com es vesteixen decisions aparentant altres motius o com s'incompleixen els mínims del decret estatal de garanties en llistes d'espera.

Crítiques de MÉS

Les actes dels consells de Direcció del Servei de Salut s'han conegut ara arran de les preguntes parlamentàries formulades per la coalició MÉS. La diputada Fina Santiago considera que "reflecteixen la cruesa amb què prenen les decisions els responsables de Salut" i "evidencien que només s'utilitzen criteris economicistes per definir l'estratègia de la salut pública de les Balears". També posen de manifest, segons ella, que els consellers Castro i Mesquida "mentiren" amb les llistes d'espera. I, en definitiva, que la salut pública de les Illes està "segrestada" per la Vicepresidència Econòmica de Pep Ignasi Aguiló.