Un grup de joves estudiants sosté la torxa que simbolitza la vigència de la llengua pròpia de les Illes. | A. Pol.

TW
34

La flama de la llengua ja circula per Mallorca. Just ahir va arrancar a Inca el Correllengua Instituts, que enguany rep el nom del poeta Josep Maria Llompart i que té l’objectiu de “fer arribar a tots els estudiants de Mallorca l’esperit del Correllengua, de la flama”, assenyalen els organitzadors.

El primer lloc on es va aturar la flama, doncs, fou a l’IES Pau Casesnoves d’Inca. A part dels estudiants d’aquest centre públic, joves d’altres llocs dels Països Catalans (d’Aldaia, al País Valencià; de Fraga, a la franja de Ponent; i de Sabadell, a Catalunya) que aquests dies són a Mallorca gràcies a un programa d’intercanvi varen participar  també en l’esdeveniment.

Al Pau Casesnoves,  docents i alumnes reberen la flama a les 9 hores del matí. Dos alumnes llegiren el manifest, que enguany reivindicava la plena normalització del català a les aules, “ja que és allà on s’aprèn i es pren consciència de la seva importància”, i llavors es varen passar la flama de mà en mà mentre entonaven La Balanguera. Un  grup d’estudiants oferí, a més, una petita ballada.

Notícies relacionades

Després de fer la primera parada a Inca, la flama partí cap a l’institut de Sineu, on fou rebuda per un grup d’alumnes i xeremiers i  tornà a passar per les mans d’estudiants i professors. Els propers instituts del dia varen ser el Mossèn Alcover de Manacor i l’IES Llucmajor, que al migdia havia de tancar la ruta.
D’aquesta manera, la flama de la llengua començà ahir a caminar. Per avui, està previst que arribi a l’IES Binissalem, on serà rebuda al so de la batucada, a l’IES Calvià i al de Son Ferrer.

Cultural

D’altra banda, i com ja és habitual, el Correllengua Cultural torna amb molta força i un seguit d’activitats diverses que tenen com a objectiu promoure cultura feta a Mallorca en català des d’una activitat com el Correllengua. Així, la columna Bartomeu Rosselló-Pòrcel serà la que guiarà els actes culturals que tindran lloc durant l’edició d’enguany, com a homenatge al poeta amb motiu del centenari del seu naixement.

El primer acte previst es durà a terme demà amb la presentació de l’obra de Sebastià Portell, titulada Un torrent que era la mar, interpretada per la companyia Maror Teatre a Can Alcover.