La darrera edició del Correllengua a Mallorca es dugué a terme el 2010 amb gran participació. | PERE BOTA

TW
30

El Correllengua tornarà a recórrer enguany els pobles de Mallorca amb un doble objectiu molt clar: contribuir a la normalització del català i continuar la lluita contra els atacs a la llengua pròpia del Govern Bauzá. Així ho explicaren ahir els Joves de Mallorca per la Llengua en la presentació de la setena edició. "No és casual que enguany es torni a organitzar; la gent està cremada i té ganes de sortir al carrer", digué el coordinador de l'entitat, Joan Mateu Ferrando.

Els organitzadors confien a superar els 50.000 participants, que són els que obtingué la darrera edició, l'any 2010. A més, la flama per la llengua, que s'encendrà a Lluc dia 15 o 16 d'abril, com ja és habitual, recorrerà instituts, escoles i la Universitat.

El Correllengua d'enguany es durà a terme els caps de setmana 20 i 21, 27 i 28 d'abril i el 4 de maig a través de dues rutes que travessaran l'Illa. Tots els pobles muntaran el seu petit acte per rebre la flama, acollir-la a la plaça principal i llegir el manifest reivindicatiu que realitzarà la comissió permanent de Joves de Mallorca per la Llengua. La torxa es posarà en marxa cada dia a les 10 hores i no s'aturarà fins a les 20 hores, on el darrer poble l'acollirà amb un acte final de ruta.

Entre les activitats previstes en cada final de jornada, dia 20 hi haurà festa i un concert que muntaran els Encausats de Bunyola; paral·lelament, a Manacor hi haurà les 24 hores de glosat. El diumenge 21 hi haurà a Binissalem el Sant Jordi Escolta i dia 27 es farà la segona edició del Correbars a Sineu. L'acte final serà dia 4 de maig a Palma, on es muntarà un dinar popular, ballada i festa infantil.

Notícies relacionades

Així mateix, al llarg d'aquestes setmanes s'organitzaran diferents activitats de caràcter cultural, entre d'altres, una taula rodona sobre els mitjans de comunicació en català, una torneig d'escacs, un concert de música jove, una conferència sobre Bartomeu Rosselló-Pòrcel i una ruta històrica per Palma feta per la historiadora Maria Barceló.

Tots aquells interessats a participar en el Correllengua es poden posar en contacte amb les delegacions de l'Obra Cultural Balear als municipis de l'Illa. Els organitzadors varen destacar que no és necessari comprar-ne les camiseta i que és obert a tothom.

Com és habitual, però, es posaran a la venda camisetes, a més d'altres objectes, per a tots els interessats. Per a l'edició d'enguany, davant la manca de subvencions institucionals, el Correllengua es finançarà a través del micromecenatge. Per això, a través de la plataforma Tot Suma, es podran fer aportacions des de 4 fins a 1.000 euros per les quals es rebran recompenses.

Entre d'altres, s'editarà un CD amb cançons en català que han cedit diferents grups a l'organització. En destacaren la cançó Correllengua dels mallorquins Oprimits.