Bauzá es defensa de tot.

TW
30

El president José Ramón Bauzá ha al·legat davant el Tribunal Superior de Justícia, per intentar salvar-se de la inhabilitació en el cas de la farmàcia, que no té "potestats resolutòries" i que "el poder executiu de la Comunitat Autònoma no l'encarna el president, sinó que resideix en el Consell de Govern". Bauzá, segons ell mateix, just té atribucions de representació i de direcció, en aquest cas centrada en la "coordinació" de les funcions dels membres de l'Executiu.

El temor de ser inhabilitat per ser -i cobrar- ensems com a president del Govern, com a diputat i com a titular de farmàcia ha suposat que Bauzá s'hagi autoretallat el poder perquè no se'l pugui comparar amb l'exconsellera socialista Aina Salom, que fou inhabilitada durant dos anys perquè era titular de Salut i d'una farmàcia.

La por de la inhabilitació ha suposat que Bauzá hagi presentat un escrit davant el magistrat del TSJIB Fernando Socías, ponent del cas Farmàcia -arran del contenciós interposat per l'esquerra-, en el qual afirma que "no existeix identitat entre les funcions i potestats atribuïdes per l'ordenament jurídic al president de la Comunitat Autònoma i les que s'atribueixen als consellers competents en matèria de sanitat".

Amb aquest raonament, Bauzá intenta desmarcar-se de la sentència del TSJIBsobre Aina Salom, en la qual s'afirma que no es pot ser membre del Consell de Govern i titular d'una farmàcia. Bauzá mira de fugir així dels efectes de la sentència i haver d'abandonar el càrrec de president.Segons el marratxiner, són els consellers els que dirigeixen i gestionen l'activitat administrativa en els seus sectors corresponents i assumeixen les responsabilitats inherents a tal direcció". Això significa que Bauzá, que ha nomenat tres consellers de Salut aquesta legislatura, intenta situar-se per sobre del bé i del mal i, en conseqüència, pot ser titular de farmàcia i president alhora, perquè ell no té cap possibilitat, com tenia Aina Salom, "d'incidir, de manera directa i immediata sobre el contorn d'interessos econòmics que aquesta persona física va mantenir durant el temps que era càrrec públic en ser propietària d'una farmàcia".

Notícies relacionades

Després, l'escrit d'al·legació de Bauzá fa una disquisició sobre les seves atribucions com a president del Govern i assegura que "falta aquesta connexió íntima i directa (que s'adverteix en el cas de la consellera de Sanitat) entre les funcions públiques atribuïdes i els seus interessos personals".

Així , afirma que "el president no té potestats resolutòries més enllà del nomenament i cessament d'alts càrrecs".

Per l'esquerra, la situació és molt diferent, perquè l'escrit en què Bauzá justifica que pot ser president i titular de la farmàcia implica que ha reduït el càrrec de cap de l'Executiu a una tasca purament representativa i formal, "la qual cosa no té res a veure amb la realitat. Bauzá ha donat la volta a la realitat del que és un president del Govern per justificar els seus negocis privats".

Per avui es preveu una escomesa molt forta contra el president tant per part del PSIB com de MÉS. Aquestes dues formacions ja han començat a preparar de manera conjunta l'escrit d'al·legació al presentat per Bauzá, a l'espera que sigui sentenciat a inhabilitació.