El conseller d'Educació, Cultura i Universitats, Rafel Bosch, no garanteix que per ara les retallades a Educació s'hagin acabat. Durant el ple del Consell Escolar de les Illes Balears (CEIB) duit a terme ahir, Bosch assegurà que "no reduirem professors ni sous, a no ser que ens ho demani Madrid".
Les paraules de Bosch, d'ara fa unes setmanes, que mantindria sous i plantilles semblen ja cosa del passat. Si bé el conseller manté la intenció de no reduir més professorat (en dos anys s'han deixat de contractar 1.000 interins), reconeix que qui mana a la seva Conselleria és Madrid.
En quatre anys, el sector educatiu ha vist com es deixaven d'invertir 136 milions. Si comparam només el pressupost del 2012 amb el del 2013, la diferència és de 10,574 milions d'euros.
Tot i les bones intencions de Bosch, el conseller ja ha posat els ulls, en comunitats, com Catalunya, que ja han anunciat la supressió d'una nova paga extra, tal com ell mateix va reconèixer.
La sessió del conseller al Consell Escolar serví per explicar el pressupost per a Educació del 2013, si bé alguns dels integrants del CEIB criticaren que l'explicació arriba un poc tard, quan els comptes ja estan aprovats, i per tant no es deixa cap marge da maniobra al CEIB perquè recomani canvis en algunes partides. Bosch, de la seva banda, recordà que el Consell Escolar no té poder de decisió.
Un altre dels punts que ahir es tractà va ser el de la posada en marxa de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE). El director general d'Ordenació, Innovació Formació Professional, Onofre Ferrer, va ser l'encarregat d'exposar la visió per part de la Conselleria de la LOMQE, que consideraren com una bona eina per acabar amb la politització a les aules.
El director general també informà que amb tota possibilitat la llei Wert arribarà a les aules el curs 2014-15, un cop hagi passat tot el tràmit parlamentari.•
Bosch no garanteix que s’aturin les retallades a Educació
Palma19/02/13 0:00
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- SIAU romp el silenci entorn del mestre i cantant Miquel Roldán
11 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
I ja li va bé a en Bosch, director d'escoles privades a Palma. Com pitjor aconsegueixin que funcionin les públiques, més probabilitats de negoci tenen les privades. Sempre hi quant, això sí, tenguin finançament públic, ja que la crisi fa que molts dels clients se'n vagin per no poder pagar.... En fi, aquesta és la inversió de futur d'un Govern que vol tornar al model anterior classista. Qui tengui doblers es podrà pagar una bona educació i qui no, que es converteixi en mà d'obra barata i no reivindicativa per generar més doblers per a les classes dominants. Poc a poc estam tornant a la societat de principi de segle.
Vist el poc poder que tenen els nostres consellers i especialment el d'Educació podrien dimitir i de ben segur que ens estalviaríem un bon grapat de doblers i deixarien de crear més problemes.
El Consell Escolar no te poder de decisió, no , ni ell tampoc , es un butxaques buides titella de Madriz, ell sols fa el que li diuen, el millor que podria fer seria plegar, i així estalviaríem la paga extra. I molts dois. Sols cal que algun xixarel.lo de la conselleria penja les ordres d' en Vvert.....Dimisssio JA.
Aquest Govern està bén acabat.
Només veig una manera de defensar-se de les retallades: retallar més i primer. A tu et retallen un 5% el sou? Retalla la despesa un 10% immediatament. Et retallaran un 10% qualque dia? Retalla des d'avui un 20%. I no diguis que no pots, perquè quan t'ho retallin, ja veuràs com sí que podies.
L'única retallada bona seria retallar Balears d'Espanya.
Així anam idò! Comanden a Madrid, no hi ha doblers, Madrid ens en deu, venga retalls... però això si, s'afanyen tot el que poden a fer entrar una llei perquè callem més (sobretot callem en català) i ens espanyolitzem.
Per a quests senyors la politització consisteix en no dir el que volen escoltar. Educació pública, gratuïta i laica a tot l'estat.
Tant se val que garanteixi com que no ho faci, tammateix farà el que l'amo li mani.
Som una colònia.