Primer correu
El 22 de juny de 2004, Iñaki Urdangarin es dirigeix a la princesa Corinna i li diu: "En primer lloc, gràcies pel meravellós dematí que passàrem plegats a Londres. T'envii el resum que Sa Majestat el rei Joan Carles I, rei d'Espanya, ha demanat. Esper rebre notícies teves molt aviat. Amb molt d'afecte".
Segon correu
El "resum" del qual parla el correu anterior fa referència al curriculum vitae d'Urdangarin, com palesa la princesa, que respon tres hores més tard: "Estimat Iñaki. Acab de tenir una reunió amb Richemont (companyia propietària de Cartier) per la Laureus Fundation. Li he enviat el teu CV. Estan molt interessats que hi entris i en formis part. He de negociar les condicions amb el president directament en els pròxims 14 dies. Esper que tu i la teva família estigueu bé. Amb els millors desitjos, Corinna".
Tercer correu
El següent correu de Diego Torres està datat el 12 de juliol del mateix any. "Esimat Iñaki -escrigué la princesa-. Esper que et trobis bé. Estic fent progressos en la bona direcció amb la Laureus Fundation. Em reuniré amb el director de l'organització espanyola divendres que ve, dia 16, a Madrid. La fundació es vol estendre de manera molt significativa els pròxims 18 mesos. Encara que ells ara tenen objectius benèfics, accepten el meu consell de crear un "sector comercial" per a la companyia. Els principals patrocinadors són, com ja et vaig comentar, Cartier (Richemont) i Mercedes (Daimler Chrysler). Tu hauries de tenir essencialment dos papers: 1. Atreure algunes grans companyies espanyoles com a copatrocinadores. 2. Dur més atletes espanyols a l'organització. Et convertiries en el president de les operacions i tindries la teva base a Espanya. Ara he de negociar el teu salari. Faré tot el que pugui per aconseguir el millor... Si tens qualque pregunta a fer-me, no dubtis de contactar amb mi. Amb molt d'afecte", i hi segueixen els seus telèfons de l'oficina i el mòbil.
Quart correu
Dos dies després, el 14 de juliol, les gestions de la princesa avancen per bon camí. "Estimat Iñaki. Acab de mantenir una reunió molt fructífera amb el director de la Laureus World Sport Awards i amb el director per a Espanya, Nacho Díaz. La proposta serà, com he dit, que presideixis la Laureus Foundation a Espanya. Nacho es posarà en contacte amb tu la pròxima setmana perquè voldria veure't com abans millor. Idealment, ells voldrien començar a fer feina per setembre. En l'àmbit de la companyia, serà necessari crear una estructura especial per a tu, que combini beneficiència i activitat comercial, que justifiqui la remuneració que tu estàs cercant. Guy Sanan, que és al capdavant de la Fundació en nom de les grans empreses (Richemont/Daimler Chrysler) crearà aquesta estructura (...) Jo vaig suggerir el teu salari base de 200.000 euros i ells digueren que podrien disposar de bons de representació que et permetin arribar aproximadament fins als 250.000 euros. Ells tractaran el tema dels doblers amb mi. I quan ho tinguin llest, te n'informaran, segons els he indicat...".
Darrers correus
Al 23 de gener de 2005,Urdangarin es dirigeix a la princesa per concretar l'oferta final de feina i li envia un número de compte corrent de la Caixa, on fer els pagaments. Corinna respon el 22 de febrer: "Després d'haver tingut en compte totes les reserves i suggeriments de la Laureus Foundation, t'envii la proposta de Guy Sanan, que és el nou president executiu de l'estructura global. Tots els pagaments es faran fora del Regne Unit. N'he enviat còpia al teu sogre i esper que aquesta proposta deixi de costat qualsevol dubte. Amb tot el meu afecte, Corinna".
Fundació Laureus
No consta que Iñaki Urdangarin arribàs a treballar en la Laureus Foundation, una organització que desenvolupa projectes de caràcter benèfic i a tots els continents. La seva tasca està molt enfocada a afavorir el desenvolupament de la joventut, amb programes i cicles educatius que els permeten créixer com a persones i obrir un futur amb més oportunitats. Té filials a l'Argentina, França, Alemanya, Itàlia, Sud-àfrica, Espanya, Suïssa, Holanda i Estats Units. Els premis Laureus, els més importants de l'esport internacional, reconeixen els millors esportistes de cada any.
Les dades del duc
L'Institut Nóos es fundà el 1999. No tingué cap activitat fins al 2003, quan Urdangarin hi entrà com a administrador. El 2004 en fou nomenat president, càrrec que ocupà fins al 2006, quan fou designat conseller de Telefonia Internacional a Barcelona. El 2009, quan l'escàndol es xiuxejava, fou ascendit a conseller i president de la Comissió d'Afers Públics de Llatinoamerica i els EUA. A l'agost partí a treballar a Washington.
5 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
el rey otro sinve...de marca todos esos malechores a la calle fuera del pais ladrones y sinverguenzas,asco de familia de vagos,maleantes sinverguenzas
Bé, pel que es veu, el rei va fer coses pitjors que comprometre els mallorquins!
Idò i ara... què? tendrà la seva consequència, passarà alguna cosa? O sortirà el rei prometent que no ho farà més? Fets volem, fets, punyeta!
A banda de tot el tema "borbònic" només una petita reflexió d'aquestes fundacions, sense ànim de lucre, que poden pagar 250000 euros any. Són una farsa.
El "nostre" rei no ha de menester ningú per ficarse en situacions negativament comprome4ses, es una llarga tradició borbónica.