El portaveu socialista Vicenç Thomàs considera que "no ha de morir ningú més pels desnonaments" i és per això que el PSIB forçarà una declaració institucional perquè sigui adoptada pel Parlament, una vegada consensuada amb els altres grups polítics de la Cambra.
"Davant el drama dels desnonaments que estam vivint a les Illes, i a Espanya en general, presentam una proposta perquè el Parlament s'hi pronunciï", explicà el portaveu.
El text proposat expressa la consternació per la mort del matrimoni de jubilats que es va suïcidar l'altre dia a Calvià, i manifesta el seu suport a la iniciativa legislativa popular que es tramita en el Congrés. Defensa la dació en pagament i la dació en pagament retroactiva i també argumenta que s'ha de facilitar que els ciutadans afectats puguin continuar vivint en el seu pis amb un lloguer social.
En el text, s'assegura que el Parlament farà costat a "les mesures necessàries que es prenguin per resoldre el problema dels desnonaments i la greu problemàtica social que l'acompanya".
Cada dia, un cas
És sabut que cada dia hi ha casos de persones que veuen perillar la seva llar per problemes amb les entitats financeres. Ahir, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Mallorca donà a conèixer el de Francisco Murillo, que per un deute de 360 euros haurà de perdre el pis que té a Palma. Murillo, com altres membres de la PAH,es reuní davant d'una oficina bancària de les Avingudes per expressar el seu desacord amb l'ordre que ha executat l'entitat.
L'advocat Carlos Hernández, de la PAH, qualificà aquesta execució hipotecària "d'absolut escàndol", ja que, segons explicà, prové de dos suposats impagaments de 160 euros, tot i que Murillo ha fet ingressos de 300 euros cada mes. Sembla, però, que el banc ha destinat els doblers a cobrir la targeta en compte de la quota hipotecària. Si Murillo vol evitar haver de partir de casa seva, haurà d'afrontar un pagament de 29.694 euros, tal com li exigeix el banc.
Actualment, ell i la seva dona estan sense feina i l'únic que té algun ingrés és ell: 426 euros.
3 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
La hipoteca és una aposta molt forta per mirar de ser propietari d'un bé immoble després de molts d'anys de pagar. Si la persona pot pagar durant tot el temps que dura la partida, guanya. Si no pot pagar, perd. Si guanya, no és afectada per la hipoteca, sinó propietària enriquida per la hipoteca. Però és que si perd, no és per mor de la hipoteca -hauria pogut guanyar-, sinó de la desocupació. Aleshores, perquè en diuen "afectats per la hipoteca" i no "afectats per la desocupació"? Deu ser que la desocupació és tan freqüent i fa tant de temps que n'hi ha, que ja hi estam com a avesats, ara la novetat són els desnonaments i pareix que és contra això, que cal anar. A més, anar contra la desocupació podria tenir com a resultat haver de fer feina... Doncs el que hi ha dret a tenir és feina, no casa. Hi ha el dret humà bàsic d'usar una casa, però no de posseir-la. S'estan confonent termes molt diferents. La mort és un desastre tan fort que fins i tot ens provoca errors quan pensam. Pensem això, per exemple: si hi ha suïcidis per mor de divorcis, hem d'anar contra el divorci?
m'agradaria veure publicats el noms de les entitats bancaries que no volen arribar a cap acord amb les persones hipotecades que ja han pagat la major part de la hipoteca, per a que puguin continuar a casa seva pagant un lloguer mínim mentres les coses les vagin malament. els ciutadans tenim dret a saber els noms de les entitats bancaries sense escrípols, per poder decidir a on volem dipositar els nostres diners.
Com és que sempre ha de morir algú perquè ens hi posem un poc més en sèrio? Què ens ensenya això? Que per arreglar les coses sempre ha de morir gent? Ui, quina mala cosa... No aprenem res els humans!